Virgin je po problémech v Jerezu ve skluzu s testováním

Virgin musí kvůli problémům při testech v Jerezu změnit plány. Podle technického ředitele Nicka Wirtha už tým nestihne vyzkoušet nastavení pro první závod v Bahrajnu.

„Tenhle týden byla zkouška charakteru, to je pravda. Přes veškerou snahu se nám nepodařilo vyřešit problém s hydraulikou, protože s díly, které jsme tu měli k dispozici, to nebylo možné,“ vysvětlil Wirth.

„Problém byl v tom, že nám unikal hydraulický olej v takové míře, která nás omezovala v počtu naježděných kol. Takže už se těšíme, až dostaneme nové díly do Barcelony. Ty by měly náš problém beze zbytku vyřešit.“

Lucas di Grassi a Timo Glock odjezdili za celé čtyři dny jen 144 kol. V Barceloně při posledních testech příští týden tak bude muset Virgin dohánět. „Musíme se dál soustředit na spolehlivost. Už jsme chtěli zkoušet aerodynamiku pro Bahrajn, ale teď si to budeme muset nechat až na první závod,“ řekl Wirth.

Zároveň ale zdůraznil, že jedna potíž tým nemůže otrávit. „Abych byl pozitivní, už jsme udělali spoustu práce. Jsme rádi, že nebylo potřeba žádných velkých změn nastavení nebo vývoje. Navíc máme slušnou spotřebu paliva,“ pochvaloval si.

 

Doporučujeme

Články odjinud