Villeneuve popíchl Räikkönena: Být na jeho místě Alonso, získá titul

Villeneuve popíchl Räikkönena: Být na jeho místě Alonso, získá titul

Výřečný Kanaďan tvrdí, že Alonsovo před rokem předváděl nejlepší výkony, jaké kdy viděl. Letos Španěla ovlivňovaly nedokonalé vztahy s Ferrari.

Jacques Villeneuve sice od roku 2006 ve formuli 1 nezávodí, stále se však umí postarat o mediální zájem. Svými výroky, ve kterých se nezatěžuje korektními frázemi, často dokáže vzbudit kontroverzi. V poslední době je znám jako velký příznivec Fernanda Alonsa. Naopak se nebojí na adresu Sebastiana Vettela a Kimiho Räikkönena namířit poměrně ostrou kritiku.

Přestože ale Villeneuve považuje Alonsa za nejlepšího pilota ve startovním poli, myslí si, že rok 2012 byl v jeho podání lepší než letošní sezona. Zároveň nepochybuje, že Räikkönena jako svého nového týmového kolegu Alonso porazí.

"Alonso si vždy udržuje vysoký standard. To, co jsme ale od něho viděli v loňském roce, mi letos schází. Rok 2012 v jeho podání, to bylo něco, co nemá obdoby. Lepší výkony jsem nikdy neviděl. Tento rok to po všech těch komentářích o Ferrari nebylo úplně ono. Vzniklo příliš velké množství negativní energie. A jak se bude Alonsovi dařit příští rok v porovnání s Kimim Räikkönenem? Řeknu to takhle. Lotus má letos skvělý vůz. Kdyby v něm seděl Alonso, získal by titul," řekl Villeneuve pro španělský deník AS.

Villeneuve v současnosti pracuje mimo jiné jako komentátor pro televizi Sky Italia. Své největší úspěchy získal v sezoně 1997, kdy s týmem Williams slavil titul mistra světa. 

Doporučujeme

Články odjinud