Villeneuve pojede poprvé v Zolderu, kde zahynul jeho otec

Villeneuve pojede poprvé v Zolderu, kde zahynul jeho otec

Jacques Villeneuve se letos v rámci série NASCAR Whelen Euro Series poprvé představí na okruhu Zolder, kde v roce 1982 zahynul jeho otec Gilles. Pro bývalého mistra světa formule 1 to bude podle jeho slov významný závod.

Jacques Villeneuve na tomto belgickém okruhu nikdy ve své kariéře nezávodil. Předtím, než odešel do amerických formulových sérií, jezdil závody zejména v Itálii a Japonsku. Následně již začala jeho kariéra ve F1.

Jeho otec Gilles přišel o život během kvalifikace na Velkou cenu Belgie, při které kolidoval ve velké rychlosti s Jochenem Massem. Jeho syn se v Zolderu představí poprvé v rámci evropského šampionátu NASCAR.

„Mojí prioritou je NASCAR Whelen Euro Series. Z toho důvodu se nezúčastním všech vytrvalostních závodů v italském šampionátu,“ řekl mistr světa F1 z roku 1997.

„Poslední dva závody NASCAR Euro Series se pojedou během jednoho víkendu v Zolderu v Belgii. Pro mě je to závod, který si nesmím nechat ujít. Bylo na okruhu v Zolderu, kde jel Gilles naposledy a kde přišel o život. Nikdy jsem tam nebyl. Je to pro mě důležité,“ dodal.

V šampionátu italských GT bude závodit s Ferrari týmu Scuderia Baldini se startovním číslem 27. To je spjato s oběma Villeneuvy.

„Jsem rád, že budu řídit Ferrari. Osobně jako závodní číslo preferuji spíše 12 než 27. Gilles přišel o život ve voze s číslem 27, ale zároveň já jsem vyhrál Indy 500 v autě, které mělo číslo 27.“

Šéf týmu Fabio Baldini zároveň jedná s dalším bývalým pilotem F1 Giancarlem Fisichellou, který by mohl být Villeneuvovým týmovým kolegou.

Foto: Getty Images / Jason Smith

Doporučujeme

Články odjinud