Villeneuve hodnotí současnost, na návrat už nemyslí

Villeneuve hodnotí současnost, na návrat už nemyslí

Mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve se v rozhovoru pro francouzský L´Equipe vyjádřil ke svému možnému návratu, Michaelu Schumacherovi, favoritům pro nastávající sezonu i současným okruhům.

"Sledoval jsem Schumacherův návrat velmi pozorně. Pořád je rychlý a je v kondici," řekl Kanaďan, ale dodal, že očekávání z Němcova návratu byla příliš velká. "Každý si myslel, že bude o sekundu rychlejší než Nico Rosberg, ale u Ferrari byl někdy jen o desetinu sekundy rychlejší než Rubens Barrichello. Postupem času se ve vzpomínkách z desetiny udělá sekunda."

Villeneuve upozornil, že loni se Schumacher radoval i po špatných výsledcích. "Ale měl opravdu motivaci?" ptá se devětatřicetiletý jezdec, který se ještě loni pokoušel vrátit do F1 s vlastním týmem. Je ovšem realistou a ví, že se ve formuli 1 od konce jeho kariéry hodně změnilo. "Prostředí mě neláká, závody ano. Byly to krásné roky," vzpomíná jezdec, který se v F1 objevil naposledy ve Velké ceně Německa roku 2006 za volantem BMW.

Co říká na současné šampióny? Sebastian Vettel je podle něj velmi rychlý, ale pokud udělá velkou chybu, tvrdí, že to nebyla jeho chyba. "Už dokázal, že je dost rychlý, ale ještě neukázal, že je velký šampión," myslí si Kanaďan. Za největšího favorita na titul mistra světa v sezoně 2011 považuje Fernanda Alonsa. "Je to španělský býk, nemůže ho nic zastavit. Z každé situace vždy těží maximum. Ukázal, že může vyhrát i s průměrným autem a posunout tým dopředu," chválí Španěla.

Villeneuve zároveň vyjádřil odpor k dnešním sterilním "Tilkedromům". "Tribuny jsou daleko od tratě, není tu pocit rychlosti. Každý, kdo hraje videohry si může myslet, že zvládne to samé."

V posledních letech Kanaďan závodí v NASCAR, v zimě se účastnil prestižního seriálu závodů na sněhu a ledě Andros Trophée. Za volantem Škody Fabia obsadil v celkové klasifikaci deváté místo.

 

Doporučujeme

Články odjinud