Villeneuve bude závodit s vozem Škoda Fabia na ledě

Jacques Villeneuve se během prosince a ledna zúčastní čtyř podniků série Trophée Andros. Bude řídit vůz Škoda Fabia a znovu se setká v jednom týmu s Olivierem Panisem.

Mistru světa formule 1 z roku 1997 Jacquesu Villeneuvovi sice nevyšel návrat do formule 1 s vlastním týmem, ale se závoděním v žádném případě nekončí. Zimní pauzu před zahájením sezony série NASCAR, kde by měl opět působit, vyplní závoděním na ledě v prestižním francouzském šampionátu Trophée Andros, kam ho přivedl jeho bývalý týmový kolega z BAR Olivier Panis. Znovu se tak potkají v jedné stáji, tentokrát budou řídit vozy Škoda Fabia.

"Olivier mě navnadil, když mi popsal atmosféru, která v Trophée Andros panuje. Říkal, jak se tu stále zvedá závodní úroveň. Jsou tu i další bývalí jezdci formule jedna, kteří závodí s velkým nasazením, počínaje Alainem Prostem," těší se Villeneuve na novou zkušenost. "Spolupracovat s Olivierem a se Škodou je velká výzva. Naučím se základy závodění na ledě a budu se spoléhat na Olivierovy rady."

Zatímco Villeneuve se chce především učit, Panis by rád získal titul. V rozhovoru pro Auto Hebdo, připomněl, jak ho Villeneuve velmi dobře přijal jako týmového kolegu u BAR, kde spolu jezdili v letech 2001 a 2002. Od té doby zůstali oba jezdci v kontaktu a když Škoda chtěla rozšířit svůj tým pro Trophée Andros o další vůz, Panise napadlo Villeneuvovo jméno. "Jacques se pro tento projekt okamžitě nadchl a se Škodou se dohodl velmi rychle," vzpomínal Francouz. O Kanaďanovu výkonnost v pro něho neznámé disciplíně strach nemá. "Je to mistr světa formule jedna a má mimořádný cit pro vůz."

První závod čeká devětatřicetiletého Villeneuva již o prvním prosincovém víkendu ve Val Thorens. Celkem by se měl v prosinci a lednu zúčastnit čtyř podniků, jeho start v superfinále 5. března na Stade de France je nejistý kvůli Kanaďanovým závazkům v NASCAR. Ve francouzském šampionátu závodů na ledě Trophée Andros se z bývalých jezdců F1 v posledních letech kromě Prosta a Panise objevili například Paul Belmondo, Romain Grosjean, Franck Lagorce či Jacques Laffite.

Doporučujeme

Články odjinud