Víkend na hlavní tribuně za 2600 Kč? Jedině v Sepangu

Víkend na hlavní tribuně za 2600 Kč? Jedině v Sepangu

Malajský okruh má v plánu rozloučit se s královnou motorsportu ve velkém stylu. Ceny vstupenek snížil o 80 %.

Grand Prix Malajsie se na Sepangu poprvé jela v roce 1999. Od té doby se Malajsie stala tradiční součástí kalendáře F1. Letos se však královna motorsportu na Sepang podívá naposledy. Představitelé okruhu mají v plánu veselou rozlučku.

„Chceme se rozloučit v dobrém. V minulosti zmizelo mnoho okruhů úplně v tichosti. Podívejte se na Indii, Koreu nebo dokonce Německo. Nechceme se prostě vypařit. Hodláme oslavit 19 let formule 1 v Malajsii. I kvůli tomu jsme pojali strategii, aby se na formuli 1 mohl podívat kdokoliv. Snížili jsme ceny o 82 %. Na hlavní tribuně tak jízdenky na všechny tři dny vyjdou zhruba na 100 euro.

Pro Malajsijce je to poslední příležitost, a tak jsme se pokusili závody co nejvíce zpřístupnit. A co se týče zahraničních diváků, kde jinde seženou lístky za takovou cenu? V tradiční promenádě jezdců v historických vozech budou mít vybraní diváci možnost usednout vedle pilotů,“ řekl prezident okruhu Razlan Razali.

Šéf Sepangu nezapomněl pochválit nové vedení formule 1. Podle jeho názoru efektivně pracuje na přiblížení F1 fanouškům. Největší událostí po odchodu efjedniček z Malajsie tak bude jednoznačně Moto GP, které se zatím odejít nechystá. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud