Video: Okruh Yas Marina z pohledu pneumatik

Video: Okruh Yas Marina z pohledu pneumatik

Podívejte se, s čím vším muselo Pirelli počítat při výběru pneumatik pro Grand Prix Abú Zabí, která se pojede tento víkend na okruhu Yas Marina.

 

MARIO ISOLA: ZÁVODNÍ MANAŽER PIRELLI

ABÚ ZABÍ
Zvláštní asfalt, dlouhé rovinky, sekvence zatáček vyžadující perfektní trakci.

Druhá rovinka
Přední část auta je podrobena velkému vertikálnímu zatížení.

Zatáčka č. 11
Velmi silné zpomalení dosahující přetížení 5G

Zatáčky 17 až 19
Série zrychlení a změn směru jízdy

Druhá rovinka
Vysoké rychlosti dosahující až 310 km/h. Ty produkují aerodynamický přítlak odpovídající zatížení 1200 kg. Využití systému DRS zvyšuje vertikální zatížení pneumatiky, jejichž teplota se může vyšplhat až na 120 °C.

Zatáčka č. 11
Hladký asfalt, tento povrch snadno pokryje vrstva gumy z pneumatik, brzdí se v přímém směru. Ideální podmínky pro využití enormního brzdného potenciálu moderního vozu formule 1. Na 130 metrech se zde zpomalí ze 310 km/h na 85 km/h.

Zatáčky 17 až 19
Technická sekce, která se projíždí malou rychlostí. Zrychluje se ze druhého nebo třetího stupně. Snížené aerodynamické zatížení znamená, že zadní pneumatiky jsou zodpovědné za potřebný přítlak nutná pro trakci na výjezdu ze zatáček. Kluzký asfalt, brzdné zóny, různé teploty.

Pirelli pro tento okruh vybralo střední a měkkou specifikace pneumatik. Ty garantují výkonnost, přilnavost i bezpečnost a také schopnost vyrovnat se s unikátními nároky tohoto okruhu.

Doporučujeme

Články odjinud