Video: Leclerc se v Abú Zabí svezl ve 20 let starém Ferrari F2003-GA | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Video: Leclerc se v Abú Zabí svezl ve 20 let starém Ferrari F2003-GA

Charles Leclerc si na okruhu Yas Marina v Abú Zabí vyzkoušel monopost po Michaelu Schumacherovi s označením F2003-GA, se kterým získal Němec titul v roce 2003.

Zajímavou zkušenost má za sebou pilot Charles Leclerc. Před pár dny se totiž na okruhu Yas Marina v Abú Zabí projel ve Ferrari F2003-GA, s nímž Michael Schumacher získal před 20 lety svůj šestý titul. Konkrétně se jednalo o šasi 229, které bylo vloni vydraženo po započtení všech poplatků za 14,6 milionu švýcarských franků (asi 360 milionu korun).

Úřadující vicemistr světa si jízdu v dnes již legendárním monopostu s desetiválcovým motorem nenechal pro sebe a prostřednictvím sociálních sítí sdílel onboard záznam, který brzy nabíral miliony zhlédnutí.

„Byl to neuvěřitelný den v Abú Zabí za volantem této bestie z roku 2003,“ okomentoval svůj zážitek Leclerc na Instagramu.

Dosažené časy na kolo sice nebyly zveřejněny, ale ze záběrů je patrné, že Leclerc vůz, na kterém byly obuty novodobé bezdrážkové pneumatiky Pirelli, příliš nešetřil.

Když si před časem, v rámci programu Velké ceny Abú Zabí 2020, vyzkoušel Fernando Alonso svůj mistrovský renault z roku 2005, dokázal zajet čas, jenž byl jen o necelé dvě sekundy pomalejší než kvalifikační čas posledního Latifiho v tehdy aktuálním williamsu.

Doporučujeme

Články odjinud