Video: Jezdci McLarenu ukazují, jak by mohla vypadat GP Londýna

Video: Jezdci McLarenu ukazují, jak by mohla vypadat GP Londýna

McLaren připravil ve spolupráci se svým sponzorem Santander videa, na kterém představuje virtuální závod v ulicích Londýna.

McLaren oznámil už před závodem ve Valencii, že tento týden vypustí do světa video o hypotetické GP Londýna.  K městskému závodu se poté přihlásil i Bernie Ecclestone s překvapivým prohlášením, že by za něj byl ochoten zaplatit poplatek.

"Nápad městského závodu v ulicích Londýna jsem dostal už před mnoha lety," řekl šéf formule 1. "Byl by úžasný. Před pár lety jsme byli velmi blízko dohodě s městem Westminster a starostovou kanceláří, ale narazili jsme na menší problém s náklady."

"Před pár lety se půl miliónu lidí přišlo podívat na předváděcí jízdu vozů F1 v ulicích hlavního města. Chuť veřejnosti po londýnské Grand Prix je obrovská, to samé jistě platí pro týmy a sponzory."

Projekt okruhu je svými vlastnostmi reálný, až na to, že si nikdo nedokáže představit, jak by bylo možné na několik dní uzavřít významnou část Londýna a uskutečnit v ní závodní víkend formule 1.

"Do tohoto projektu jsem se ponořil a pomáhal jsem s profilem trati, takže se mi to zdá stejně reálné jako ostatní místa, kde jsem závodil," řekl Lewis Hamilton. "Jenson a já jsme pracovali v simulátoru, abychom poskytli zpětnou vazbu k designu okruhu, takže tohle je mnohem víc než jen rozmarné přemýšlení nahlas."

"Film, který všechnu tu práci zarámoval, je velmi detailní, logisticky je to proveditelné. A musím říct, že je to skutečně monumentální trať, která by vyprodukovala nejúžasnější a nejpoutavější závod formule 1."

Simulace kola na okruhu

Doporučujeme

Články odjinud