Video: Jak se Bruno Senna připravuje na start do závodu

Video: Jak se Bruno Senna připravuje na start do závodu

Podívejte se, co všechno dělá jezdec Williamsu Bruno Senna, než v neděli odpoledne pustí spojku a odstartuje do Grand Prix.

"Ráno se snažím zůstat co nejvíc v klidu, závodní dny jsou velmi nervózní. Je důležité udržet stres mimo, než se dostanete do vozu. Myslíte třeba jen na to, abyste získali co nejlepší výsledek."

"Musíte si s inženýry promluvit o předpovědi počasí, snažíte si projít závod předem, v jakém pořadí použijete pneumatiky v rámci své strategie. Obvykle si pak zajdete na rychlý pit stop na toaletu."

"Já jsem věřící, takže se vždy také krátce pomodlím. Čím víc se blíží závod, tím víc roste tlak. Ale jakmile naskočí motor, všechno se uklidní, je to pak mnohem klidnější."

"Během zahřívacího kola je nejdůležitější točit volantem sem tam, zahřívat pneumatiky a brzdy. Je důležité startovat do závodu při zapnutém startovním režimu, což jsou tyto dva přepínače (na volantu). Je pak snadnější najít ty správné otáčky motoru."

"Když se blížíte na rošt, je dobré párkrát protočit kola, abyste zahřáli pneumatiky. Tady (na ukazateli na volantu) musíte motor vytočit do správných otáček, jinak se vám moc protočí kola, nebo jste moc pomalí. Jakmile na startu zhasnou světla, co nejrychleji pustíte pravé pádlo spojky."

"Před startem vám vždy hodně stoupne hladina adrenalinu, tepová frekvence může vystoupat až na 185 za minutu. Ale jakmile se rozsvítí světla, je to zábavné, protože se soustředíte jen na ně, na všechno ostatní zapomenete a reagujete jen na světla. Pak začne závod."

"Jsou to velké přípravy, hodně starostí. Po startu to ale pak začne a na všechno ostatní zapomenete."

Doporučujeme

Články odjinud