Videa: Nový dokument o závodní historii BMW vypráví i příběh Zanardiho

Videa: Nový dokument o závodní historii BMW vypráví i příběh Zanardiho

V listopadu vyjde na DVD a Blu-ray nosičích nový dokument z prostředí motorsportu. Jeho součástí bude také jeden z velmi silných příběhů, který se dotýká formule 1.

V listopadu vyjde dokumentární film Adrenalin – The BMW Touring Car Story, který se věnuje závodní historii BMW. Je to docela symbolické, protože právě letos vyhráli tým BMW a její pilot šampionáty v DTM, kam se v roce 2012 vrátili. V dokumentu tak mimo jiné vystupuje řada současných jezdců BMW.

Kromě toho v něm ale najdeme i pasáž, která se částečně dotýká formule 1. Alessandro Zanardi jezdil ve formuli 1 v letech 1991 až 1994 a 1999 za Jordan, Minardi, Lotus a Williams. Rodák z Bologně kromě toho strávil několik let závoděním v USA. Zlom v jeho životě i kariéře přišel v roce 2001. Zanardi měl na Lausitzringu velmi vážnou nehodu. Přežil, ale lékaři mu museli amputovat obě nohy.

SunZanardi.JPG

Se svým handicapem se Zanardi popral více než dobře. Vrhl se na závodění na handbiku, se kterým vyhrál paralympiádu v Londýně. Kromě toho se ale vrátil také k motorsportu, když mimo jiné závodil v upraveném voze v šampionátu World Touring Car (2005-2009) a to právě za BMW.

Trailer k filmu

Část o Zanardim

Doporučujeme

Články odjinud