Víceletý kontrakt byl povinností, říká Button

Víceletý kontrakt byl povinností, říká Button

Brit podepsal s McLarenem víceletou smlouvu, pokračovat bude coby týmový kolega Fernanda Alonsa.

Jenson Button prozradil, že jeho nová smlouva s McLarenem je platná na více než jeden rok, přičemž podepsal víceletý kontrakt podle něj bylo povinností.

Button byl ve čtvrtek potvrzen v roli závodního jezdce McLarenu po boku Fernanda Alonsa, ačkoliv stáj z Wokingu jako obvykle nekomentovala délku trvání nové smlouvy.

Má se přitom za to, že Button má nyní kontrakt na dva roky, přičemž jeho plat se snížil z přibližně 16 milionů eur na 10 milionů eur ročně.

„Myslím, že se (jak McLaren, tak já) shodneme na tom, že více než jeden rok byl povinností,“ řekl Button.

„Toto je nový projekt, vzrušující projekt. Být součástí legendárního partnerství mezi McLarenem a Hondou není jen na rok. Já se velice těším na více než rok. Vím, že nemůžeme úplně mluvit o detailech smlouvy, ale tohle není něco, co bych dělal jen proto, abych tu vydržel další rok.

Jsem tady, abych závodil, bojoval o mistrovský titul a ať už to bude v roce 2015 nebo v těch budoucích, doufám, že tu budu dlouho.“

Button však také prozradil, že zvažoval odchod z formule 1, jelikož na svůj nový kontrakt musel čekat tak dlouho.

„Skutečně jsem sledoval život mimo formuli 1, tam to ale rozhodně není taková zábava jako tady, podle toho, co jsem viděl. Mé srdce bylo vždycky tady, chci závodit pro McLaren a s Hondou,“ řekl Button.

„S Hondou jsem zažil velice jedinečné časy, občas to také bylo náročné, je toho ale hodně, co společně můžeme dokázat. Určitě je to rozhodnutí, na které si stálo za to počkat a já jsem velice šťastný, že tu teď jsem.“

Doporučujeme

Články odjinud