Více výkonu nejen pro Ferrari, ale i pro Mercedes s Red Bullem, píše Gazzetta dello Sport  | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Více výkonu nejen pro Ferrari, ale i pro Mercedes s Red Bullem, píše Gazzetta dello Sport

Na základě nových zpráv z Itálie by v sezoně 2023 měly z vyššího výkonu motoru vedle Ferrari těžit také Red Bull a Mercedes.

Vývoj motorů je sice nyní až do konce sezony 2025 zmražen, ale jejich výrobci mohou podnikat kroky s cílem zlepšit spolehlivost, čehož přirozeně využívají.

Italský sportovní deník Gazzetta dello Sport nedávno informoval o tom, že se Ferrari podařilo zvýšil výkon jejich pohonné jednotky o 30 koní, a to díky tomu, že po úpravách může být motor využíván bez omezení.

Italové nyní přinesli zprávu, že si v oblasti výkonu nepomohlo pouze Ferrari, ale také Mercedes a Red Bull.

Zatímco Mercedes by si měl polepšit o 16 koní, v případě Red Bullu, potažmo jeho sesterského týmu AlphaTauri, by mělo jít o 10 koní.

Renault extra výkon nezískal

Italský deník rovněž píše, že jediným výrobcem, jemuž se nepodařilo zvýšit výkon, je Renault, který dodává motory svému továrnímu týmu Alpine. Podle Gazzetta dello Sport jsou proto inženýři Renaultu vůči své konkurenci podezřívaví.

„Můžeme se pokusit zlepšit výkonnost vozu tak, jak nám to dovolují pravidla. Dokážeme si například představit změnu sacího nebo výfukového potrubí, abychom kolegům z Enstone (hlavní sídlo Alpine, pozn. red.) umožnili lepší aerodynamiku. Právě na tom děláme. Pracujeme na zaměření v oblasti využití energetického managementu, ale i zde budeme velmi omezeni, protože nyní budeme mít pouze jednu verzi softwaru ročně,“ citoval web The Race Bruna Famina, který je v Alpine zodpovědný za motory.

Doporučujeme

Články odjinud