Více pilotů F1 závody sportovních vozů nevyzkouší, myslí si Alonso

Více pilotů F1 závody sportovních vozů nevyzkouší, myslí si Alonso

Fernando Alonso absolvuje na konci ledna svůj debut na půdě vytrvalostních závodů sportovních vozů, když se zúčastní čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně. Španěl si však nemyslí, že by jeho příkladu následovalo v budoucnu více současných pilotů formule 1.

V sobotu 27. ledna odstartuje Fernando Alonso s Ligierem týmu United Autosport do slavné čtyřiadvacetihodinovky v Dayotně.

Španělský dvojnásobný mistr světa F1 není v posledních letech jediným aktivním pilotem ze světa „královny motorsportu“, který si „odskočil“ do jiné série. V roce 2015 se s týmem Porsche zúčastnil čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans tehdejší pilot Force India Nico Hülkenberg a spolu s Earlem Bamberem a Nickem Tandym slavný závod vyhrál.

Alonso si ale nemyslí, že by se v nejbližších měsících a letech mělo více pilotů z formule 1 pustit souběžně se svým angažmá u jednoho z deseti týmů do závodů sportovních vozů v jiných sériích.

„Se mnou v Daytoně bude závodit Lance Stroll (pro tým Jackie Chan DC Racing), který se tohoto závodu zúčastní možná proto, že miluje závodění a pro něj jako pro Kanaďana je závod v Daytoně součástí jemu známé severoamerické závodní kultury,“ řekl Alonso pro web crash.net.

„Pochybuji o účastni dalších kluků, protože my v Evropě se většinou soustředíme jen na jeden šampionát. Týmy jsou stále více a více profesionální, pořádají různé tréninkové kempy, tréninky na simulátorech a pro jejich jezdce je velmi obtížné opustit tento proces a věnovat se chvíli něčemu jinému.“

„Já se mohu účastnit i jiných závodů, protože Zak Brown a McLaren mají širší pohled na svět motorsportu. Já sdílím jejich pohled a společně rozšiřujeme působiště McLarenu napříč spektrem motoristického sportu.“

Foto: United Autosports 

Doporučujeme

Články odjinud