Víc než pole position poutá pozornost u Red Bullu jediné nové křídlo

Přestože Red Bull obsadil v sobotu na Silverstonu první řadu, v týmu podle všeho vzniklo napětí. Sebastian Vettel na pole position dostal pro kvalifikaci přednost před druhým Markem Webberem při nasazení jediného exempláře nového dílu.

Red Bull přivezl do Británie jen dva kusy inovovaného předního křídla. Ten jeden Vettel poškodil v posledním tréninku, když se jeho auto příliš rozhoupalo na nerovnostech. Tým pak rozhodl, že zbývající křídlo dostane do vyřazovacích bojů opět Vettel a Webber nastoupí se starou verzí. Ve prospěch Vettela promluvila jeho lepší pozice v šampionátu a rychlost v dosavadních trénincích. V pořadí mistrovství je třetí, dvanáct bodů před čtvrtým Australanem.

Webber byl podle očitých svědků bezprostředně po kvalifikaci viditelně otrávený. Za německým kolegou nakonec zaostal o jeden a půl desetiny vteřiny. Nahlas ale neřekl nic.

Vettel si nemyslí, že by mu jiné křídlo dalo významnější výhodu. „Když se na to podíváte, bylo to nakonec dost těsné. V první části jsme byli tak nastejno, v druhé jsem měl potíže a ve třetí jsem byl o kousek lepší. Nemyslím, že by v tom to křídlo hrálo jednoznačnou roli,“ řekl Vettel. Oba vozy Red Bullu předstihly zbytek světa přibližně o šest a více desetin.

Získat pro Red Bull pole position ale podle Vettela  nebylo jednoduché. „Byl jsem moc přetáčivý v druhé části, a tak jsem zkoušel nějaké změny, které se dají udělat přímo v kokpitu, být víc konzervativní, a fungovalo to,“ popsal. „Našemu autu sedí zatáčky, kde je potřeba přítlak, to nám vždycky pomůže.“

Druhý Webber si postěžoval na špinavou stopu, ve které bude v neděli startovat. „Raději bych byl třetí. Jestli si to bude chtít Fernando (Alonso) vyměnit, můžeme se o tom pobavit,“ vtipkoval.

Doporučujeme

Články odjinud