Vibrace Massova předního křídla zůstávají pro Ferrari záhadou

Vibrace Massova předního křídla zůstávají pro Ferrari záhadou

Felipe Massa měl na Yas Marině stejně jako v Indii problémy s vibrujícím předním křídlem a Ferrari si zatím jen potvrdilo, že neví, co je způsobuje.

Ferrari nasadilo nové přední křídlo, které se má ohýbat za jízdy, ale zároveň procházet testy FIA, poprvé v Koreji. Na Jeongamu ho ale dostal jen Fernando Alonso a ten s ním od té doby jezdí bez problémů.

V Indii stejné křídlo dostal také Massa, ale na jeho voze trpí v jistých chvílích velkými vibracemi. Rozkmitané přední křídlo často dřelo o zem a Brazilcovi jej tým dokonce vyměnil v průběhu indického závodu.

Maranellští inženýři pak křídlo v továrně prostudovali a dospěli k závěru, že vědí, co problémy způsobilo a jak je vyřešit. Ale v Abú Zabí měl Massa znovu stejné potíže.

"Bylo zřejmé, že (v Indii) to byl problém s konstrukcí křídla," cituje šéfa Ferrari Stefana Domenicaliho Autosport. "Mysleli jsme si, že jsme ty problémy pochopili už po předchozím závodě. Když se podíváte na chování křídla Red Bullu, bylo to úplně to samé."

"Na dlouhé rovince byl úsek pro DRS a je třeba zvážit několik dalších faktorů - tlak v pneumatikách, rovnost povrchu tratě a nastavení. Takže vliv má hodně věcí. To křídlo jsme museli sundat, protože jsme měli jen pár dílů a nemohli jsme riskovat problémy. Myslím, že jsme se rozhodli správně, a určitě to musíme vyřešit."

Doporučujeme

Články odjinud