Vezme si F1 v sobotu zpět rekord okruhu ve Spa?

Vezme si F1 v sobotu zpět rekord okruhu ve Spa?

Formule 1 po letní přestávce míří do ardenských lesů, kde se pojede Velká cena Belgie. V sobotu budeme velmi pozorně sledovat zajeté časy.

Na kvalifikaci ve Spa se můžete těšit z mnoha důvodů. Tady jsou hned dva: Ferrari má velmi silnou pohonnou jednotku. Podle některých odhadů se zlepšila za velmi krátký čas až o 38 koní. Scuderia má také ve Spa nasadit nový spalovací motor, se kterým už v Maďarsku jezdili zákaznici Ferrari. Má dodat další koníky k dobru. 

Nikdo pořádně neví, v čem tkví zlepšení Ferrari. Okruh ve Spa se svými dlouhými rovinkami a rychlými zatáčkami může fungovat jako lakmusový papírek. Ferrari bude určitě favoritem. Potvrdí tuto roli?

Vezme si F1 zpět rekord?

Lewis Hamilton vloni zajel neoficiální rekord okruhu – 1:42.553. Šampion WEC Neel Jani ale letos rekord překonal. Ve značně upraveném voze Porsche 919 Hybrid LMP1 zajel čas 1:41.770. 

Formule 1 letos opět zrychlila a na většině okruhů padají nové rekordy. Ve Spa ale budou Mercedes a Ferrari bojovat s časem, který nezajel vůz F1.

Dokáží najít více než 0,783 sekundy? Uvidíme. Již tradičně bude alfou a omegou víkendu ve Spa počasí. Teploty mají být mnohem nižší než ty, na které jsme byli zvyklí během horkého evropského července – má být jen kolem 17 až 18 stupňů. V sobotu by mohlo pršet, ale počasí je „v Lázních“ stejně vrtkavé jako zdejší štěstěna. 

Foto: Pirelli

Doporučujeme

Články odjinud