Vettelův monopost doznal pro závod značných změn v nastavení

Vettelův monopost doznal pro závod značných změn v nastavení

Aby maximalizovali Němcovy šance na slušný výsledek, provedli mechanici Red Bullu na Vettelově voze hned několik zásadních změn. S nimi by mělo být předjíždění o poznání snadnější.

Red Bull se rozhodl po diskvalifikaci Sebastiana Vettela vzít monopost úřadujícího šampióna zpět do garáže, aby prozkoumal příčiny včerejšího problému s nedostatkem paliva v nádrži, psali jsme zde. To znamená porušení pravidel parc fermé a automatický start z boxové uličky. Nastalé situace pak tým pochopitelně využil k rozsáhlému přenastavení Němcova monopostu.  

Mechanici rakouské stáje provedli během noci na jeho voze spoustu změn, které by mu měly pomoci k postupu vzhůru startovním polem. Vettel vyjede do závodu s novou převodovkou, novými převodovými stupni a pozměněným nastavením zavěšení kol.

Němcův vůz je nyní nastaven tak, aby na rovinkách dosahoval maximální možné rychlosti. Právě v ní na své soupeře v Abú Zabí nejvíce ztrácel. Podle FIA byly totiž red bully ve srovnání s monoposty Ferrari na hlavní rovince až o 8 km/h pomalejší. Díky těmto změnám a skutečnosti, že okruh Yas Marina nabízí hned dvě rovinky, na kterých lze využít DRS, by pak mělo být pro Vettela předjíždění o něco snadnější.

Doporučujeme

Články odjinud