Vettelův hlad po vítězství zdaleka není ukojen, chce být ještě lepší

Vettelův hlad po vítězství zdaleka není ukojen, chce být ještě lepší

Ačkoliv je nejmladším trojnásobným mistrem světa v historii, stále vidí prostor ke zlepšení a v příštím roce by rád pokračoval v nastoleném trendu.

Tři tituly mistra světa po sobě v minulosti kromě Vettela získali pouze Juan Manuel Fangio a Michael Schumacher. Sebastian Vettel je známý svými velkými ambicemi a hodlá své schopnosti i schopnosti týmu dále vylepšovat a neusnout na vavřínech.

"Co se týče výsledků, ty byly v posledních třech letech perfektní - tři tituly, tři výhry v Poháru konstruktérů. Stále ale cítím, že tu a tam se najdou detaily, ve kterých se můžeme zdokonalit. To je filosofie a přístup, který sdílí celý tým. 

V současnosti se ale snažím neunášet se tím, co se v uplynulých třech sezonách stalo. Jsem ale nicméně velice šťastný a hrdý na to, co jsme dokázali. Zní to snad ještě bláznivěji, když si uvědomíte, jaká jména něčeho podobného dosáhla naposledy. Je ale lepší se tím nezatěžovat a soustředit se na to, co děláme. 

Baví nás to, živí nás vášeň pro tento sport, to je náš recept pro úspěch. Dělali jsme to naším stylem, i proto byl tento rok tak speciální," řekl Vettel.

Vzhledem k dosavadním Vettelovým výsledkům se mezi odbornou veřejností kolem formule 1 množí názory, že by brzy mohly být v ohrožení i do nedávna nepřekonatelné rekordy Michaela Schumachera. 

Doporučujeme

Články odjinud