Vettelovy oslavy byly náročné, občas si po probuzení nebyl jistý, kde je

Vettelovy oslavy byly náročné, občas si po probuzení nebyl jistý, kde je

Sebastian Vettel měl po zisku titulu tři dny na oslavy a využil je naplno. Teď už je zpět v práci v Abú Zabí a testuje pneumatiky Pirelli.

Jak probíhaly oslavy Red Bullu, popsal nejmladší mistr světa formule 1 pro oficiální stránky soutěže. "Po oslavách v Abú Zabí jsme bez spánku naskočili do letadla a letěli do Rakouska, kde na vítězný tým čekala obrovská recepce a mnoho otázek," řekl Vettel. "Večer pak zakončila další malá party. Další byla na programu Británie s podobným programem, jako jsme měli v Salzburgu."

"Ale bylo to opravdu mimořádné, protože byl celý tým znovu pohromadě, včetně lidí z továrny - těch, kteří umožnili tyto úspěchy. Ve středu jsem znovu odcestoval do Abú Zabí. Když jsem v uplynulých dnech pospával v letadle a pak se probouzel, občas jsem si nebyl jistý, kde jsem. Bylo to náročné, ale na druhé straně jsem za krátkou dobu učinil mnoho lidí šťastnými."

Po testech v Abú Zabí čekají Vettela další oslavy s rodinou a přáteli. Pomalu vstřebává skutečnost, že letošní šampionát s Red Bullem vyhrál. Rakouský výrobce nápojů řídí jeho kariéru od juniorských let a Vettel mu chce věnovat i nejbližší budoucnost. Jestli někdy přestoupí, zatím nedokáže říct.

"Každý jezdec tajně sní o Ferrari nebo Mercedesu," uvedl pro Bild. "Ale jestli k nim někdy přijdete, záleží na mnoha faktorech. A všechno musí do sebe zapadnout, mýtus nestačí. Ale to je ještě hodně, hodně daleko. Teď se zaměřím na obhajobu titulu s Red Bullem. Máme něco, co je pro úspěch ve formuli 1 klíčové: správné lidi na správných místech."

Doporučujeme

Články odjinud