Vettelovi zakázal test s Ferrari Newey, vadí i včerejší návštěva garáže

Vettelovi zakázal test s Ferrari Newey, vadí i včerejší návštěva garáže

Sebastian Vettel odpovídal na otázky webu Auto Motor und Sport. Podle Vettela mu test s Ferrari zakázal Adrian Newey. Red Bullu se nelíbí ani včerejší návštěva garáže Ferrari.

„Myšlenkami jsem už tam (ve Ferrari),“ říká Vettel. „Než se to opravdu rozběhne, uplyne ještě trochu času. Během zimy ale už poznám tým a strukturu.“

Vettel měl podle svých slov původně testovat v Abú Dhabí s Ferrari. Red Bull se ale bál, že by mohl srovnávat letošní vozy Red Bullu a Ferrari a odnest tak nějaká tajemství.

„Už to nemohu změnit. Zpočátku jsem byl zklamaný, protože jsem čekal něco jiného. Někdo asi zpanikařil, že bych mohl odnést nějaká tajemství. Podle mě je to nesmysl. Existují lepší možnosti, jak získat znalosti z jiného týmu. Inženýr má spoustu užitečných informací. Existuje několik lidí, kteří přešli k Ferrari,“ vysvětluje Vettel. Podle čtyřnásobného mistra světa test se Scuderii zatrhl přímo Adrian Newey.

Vettel tak alespoň včera navštívil garáže Ferrari, ale Red Bullu se nelíbí ani to. Helmut Marko pro Auto Bild prohlásil, že to bylo porušením smlouvy, ale že je to už jedno. Vettel bude ještě několik dní formálně jezdcem rakouské stáje.

Doporučujeme

Články odjinud