Vettelovi větší náskok v šampionátu nestačí, chce znovu vítězit

Vettelovi větší náskok v šampionátu nestačí, chce znovu vítězit

Sebastian Vettel se v Maďarsku vrátil na stupně vítězů a znovu navýšil svůj náskok v šampionátu jezdců. Red Bull se s tím podle něj ale nemůže spokojit, musí zrychlit a znovu vyhrávat.

"Když závodím, nemyslím na šampionát. Myslím na vítězení," řekl Vettel. "Stále zbývá mnoho závodů, takže naším cílem musí být v nich vyhrávat. A můžu vám říct, že stále velmi toužím po vítězstvích, tečka."

Německý pilot ovšem uznal, že z Maďarska může odjet spokojený, co se celkového pohledu týče. "Z hlediska šampionátu to byl dobrý závod, hodně jezdců dojelo za námi, kromě Jensona, takže uvidíme. Ještě nás čeká dlouhá cesta a v těchto závodech je vidět, jak se věci můžou rychle změnit. I tak jsem získal dobré body," dodal.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner dospěl ke stejnému závěru. "Když všechno zvážím, tak v den, jako byl tento, se může víc věcí pokazit než vydařit. Takže získat druhé místo, přičemž si Seb v těchto podmínkách zvýšil náskok ve vedení poháru jezdců, je skutečně dobrým výsledkem."

Šampionát je už ve své druhé polovině a soupeřům Vettela nezbývá moc času. Před letní dovolenou je bilance Red Bullu velmi dobrá. "V současnosti je to mezi třemi týmy velmi vyrovnané a Seb jde do letní přestávky s šesti vítězstvími, čtyřmi druhými místy a jedním čtvrtým. To jsou fantastické výsledky."

Red Bull ovšem vnímá, že trend z posledních závodů nebyl příznivý. McLaren a Ferrari jsou mu nejblíž za celou sezónu. "My se soustředíme na to, abychom se pokusili vyhrát každou Grand Prix. V některých fázích závodu byl rychlejší McLaren, v jiných my," uvedl Horner k maďarské Grand Prix. "Jsme uprostřed velkého úsilí ve vývoji a za poslední dva víkendy jsme se hodně poučili, což nás staví do dobré pozice pro nadcházející závody."

Doporučujeme

Články odjinud