Vettelovi pomohly úpravy vozu, Webberovi se nedařilo

Vettelovi pomohly úpravy vozu, Webberovi se nedařilo

Ani na Hungaroringu nenašel Red Bull v kvalifikaci přemožitele. Sebastian Vettel odstartuje zítra z prvního místa, zatímco Marku Webberovi se dnes nedařilo a obsadil až šestou příčku.

Byť možná páteční měřené tréninky napovídaly, že by se v Maďarsku mohl dosavadní kvalifikační trend letošní sezony změnit, nestalo se tak. Sebastian Vettel si zajistil osmou pole position v sezoně s náskokem 163 tisícin sekundy na druhého Lewise Hamiltona. Red Bull tak znovu dokázal, že v kvalifikacích je i nadále dominantní. Přestože to ze začátku závodního víkendu vypadalo tak, že si německý pilot se svým vozem trochu nerozumí, vše se nakonec obrátilo v jeho prospěch. Rakouský tým využil jednu z výjimek, kterou povolují pravidla, na Vettelově voze udělal přes noc řadu úprav a Sebastian Vettel se mechanikům za jejich usilovnou snahu řádně odměnil.

"Myslím, že to pro nás byla dobrá kvalifikace. Včera, myslím si, byli tito kluci (McLaren) trochu rychlejší než my. Vypadá to, že jsme na voze udělali správné úpravy, dnes jsem se v něm cítil daleko pohodlněji," řekl Sebastian Vettel. "S výsledkem jsem velice spokojený. Přes noc jsme toho na autě hodně změnili. Chlapci pracovali velice tvrdě a moc se nevyspali. Dosáhnout výsledku, jaký se nám dnes povedl, je tou nejlepší možností, jak vyjádřit své díky. Myslím, že do hotelu se vrátili tak kolem páté hodiny ranní. Já jsem ale hned poznal rozdíl a byl jsem šťastnější. Myslím si, že je to velmi dobré znamení a je to velice důležité pro zítřejší závod. Pokud zápasíte s vyvážením vozu tady a tam, dostanete se na určitou hranici, kdy se snažíte zapracovat na voze, což jsme také udělali a napravili jsme to. Moje sebevědomí se vrátilo a na zítřek se velice těším," dodal úřadující šampión.

To Marku Webberovi se dnes dařilo o poznání méně. Se svým týmovým kolegou se mu nepodařilo udržet krok a zítra odstartuje až ze třetí řady. Nedokázal tak navázat na své předchozí dvě pole position ze Silverstonu a Nürburgringu.

"Nebyla tam žádná možnost, jak dosáhnout toho (Vettelova) času, opravdu žádná. Uprostřed kvalifikace jsme měli nějaké potíže s KERS, ale v posledním kole už bylo vše v pořádku. Čas 1:19 byl pro mě dnes nedosažitelný. Je to divné, opravdu bizarní. Fernando také neměl zrovna nejlepší den. Vidíme, jak citlivé pneumatiky jsou. Dnes jsme z nich více vytěžit nedokázali, abychom se posunuli vzhůru startovním polem. Cítil jsem se dobře. Zjevně se na to musím podívat. V porovnání s několika minulými závody je to ale obrovský skok. Potřebuji to analyzovat. Zítra musím udělat maximum," řekl rozladěný Webber.

Doporučujeme

Články odjinud