Vettela v závěru zdržel Nakadžima

Oba vozy Red Bull v první desítce, ale v týmu nejsou příliš spokojeni.

Sebastian Vettel i Mark Webber za volanty svých vozů Red Bull postoupili do třetí části kvalifikace, kde si vyjeli čtvrtou, respektive osmou příčku. Na první pohled tedy pěkné výsledky, ale u Red Bullu letos míří výše, takže s nimi nebyli zase tolik spokojeni.

Vettel doplatil na provoz před sebou, protože při výjezdu ze zatáčky Rascasse, kde mimochodem v roce 2006 Michael Schumacher tak "pěkně" zaparkoval, ho zdržel pomalý Kazuki Nakadžima.

"Abyste zajel v Monaku co nejlépe, musíte mít před sebou volnou trať. To nebyl případ druhé poloviny mého posledního kola, kdy jsem uvízl v zácpě. Když se vám to stane, ztrácíte přítlak a začnete klouzat. Byla to smůla, protože auto bylo dobré. Mohli jsme být lepší, ale čeká nás sedmdesát osm kol, takže uvidíme, co se zítra stane."

Webber tušil, že výsledky kvalifikace budou velmi těsné. "Nakonec to není tak špatné. Máme na zítřek solidní strategii. I když nevíme, s jakými pneumatikami bude kdo startovat, protože tvrdé i měkké směsi mají v závodě jiné vlastnosti. Jsem spokojen, možná jsme mohli ve třetí části zkusit jinou strategii. Vyjet jen jednou byl můj nápad, ale asi jsme měli jet dvakrát."

Šéf týmu Christian Horner litoval zdržení Vettela Nakadžimou a věří, že pro závod má Red Bull připravenu dobrou strategii.

Zástupce dodavatele motorů Renault Fabrice Lom očekával lepší výsledky: "V Monaku je třeba být vepředu a my jsme poměrně daleko, takže start bude obtížný. Uvidíme, doufejme, že to bude lepší než zítra."

Doporučujeme

Články odjinud