Vettela v obhajobě naděje zradil hasicí přístroj

Vettela v obhajobě naděje zradil hasicí přístroj

Pilot Ferrari se v Mexiku bude snažit odvrátit nevyhnutelné. V boji s osudem mu však štěstěna hází klacky pod nohy.

Sebastian Vettel (5./4.)

Šance druhého muže průběžného pořadí na zisk titulu jsou již jen teoretické. Štěstěna se navíc stále nechce přiklonit na jeho stranu. Ve druhém tréninku se mu navíc znenadání v kokpitu aktivoval hasicí přístroj.

„Byl to další pátek, který nebyl zcela ideální. V průběhu druhého tréninku začal hasit palubní hasičák. Nejdřív bylo horko, pak zas hodně zima. Prostě se uvolnil nějaký šroub. Oprava nás stála nějaký čas, ale poprali jsme se s tím. Trať je tu hodně krátká a potýkáte se tu s rušným provozem.

Některá kola byla dobrá, jiná vůbec. Auto celkově nevypadá špatně, ale potřebuje trochu práce. Není to tak hrozné, potřebujeme jen zapracovat na správném vyvážení. Velkou výzvou bude chlazení brzd, zvláště v době, kdy jedete v závěsu za někým jiným,“ tuší Vettel.  

Kimi Räikkönen (6./5.)

Šesté a páté místo v trénincích v podání finského pilota nevypadají nikterak negativně. Nejstarší pilot ve startovním poli však nachází místa pro zlepšení.

„Věděli jsme, že to tu bude složité, ale také jsme měli jasno v tom, že je okruh položen ve vysoké nadmořské výšce. Bylo jasné, že to bude klouzat. V některých místech to bylo OK, jinde to bylo trochu horší, ale takové už pátky bývají.

Vždycky doufáte, že vše půjde hladce hned od začátku, ale obvykle to tak nebývá. Jak jsem řekl, je to tu obtížné – trať je kluzká kvůli vysoké nadmořské výšce a nízkému přítlaku,“ prozradil Iceman. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud