Vettela pustíme k Ferrari až těsně před důchodem, vtipkuje Red Bull

Vettela pustíme k Ferrari až těsně před důchodem, vtipkuje Red Bull

Red Bull touží si udržet Sebastiana Vettela co nejdéle, ale v přestupu k Ferrari mu bránit nechce.

Sebastian Vettel prozradil, že jako většina jezdců by chtěl jednoho dne závodit pro Ferrari. V dohledné době ale přestup nechystá, což jeho zaměstnavatel vítá.

"Myslím, že každý jezdec by rád někdy během své kariéry jezdil pro ten červený tým a my mu v tom bránit nebudeme," řekl šéf Red Bullu Racing Christian Horner o Vettelovi pro Reuters.

"Ale... V dohledné budoucnosti ho vidíme jako součást Red Bullu. Vyrostl v rámci rodiny Red Bull a doufejme, že zůstane mnoho dalších let. Těsně před důchodem může jít k Ferrari," pokračoval Horner s úsměvem.

"Jestli chce jít k Ferrari těsně před odchodem do důchodu, mohlo by to být až za deset let. Nebo jako v případě Michaela (Schumachera) až za dvacet let."

O Vettelově snu v podobě Ferrari informovala italská Gazzetta dello Sport, takže Horner bere tuto zprávu s menší rezervou a nepředpokládá, že by úřadující mistr světa chtěl brzy odejít.

"Italové se vždy velmi vzruší, když mistři světa hovoří o Ferrari, takže možná o Ferrari sní, ale to bude tak všechno," řekl. "Jedna z věcí, kterou u nás podporujeme, je svobodný projev. Sebastian má svoji osobnost a své vlastní názory. Pro dohlednou budoucnost a hlavně pro tu bezprostřední je oddaný Red Bullu, stejně jako je Red Bull oddaný jemu."

Horner je přesvědčený, že nejdůležitější je pro jezdce vítězná technika. A tu doposud měl Red Bull, takže terčem zájmu je v současnosti právě rakouská stáj. "Je na nás, abychom mu dávali rychlé auto a zajistili, že bude mít dobré výsledky. Který jezdec by teď nechtěl jezdit pro Red Bull? Je důležitou součástí toho, co děláme, a týmového posunu vpřed, ale jde o víc než jen o kus papíru nebo smlouvu," vysvětloval.

"Jde o vztah, důvěru a dobré pocity v daném prostředí. Vyrostl v rámci rodiny Red Bull a všechny jeho úspěchy v motorsportu mají původ v tomto prostředí."

Doporučujeme

Články odjinud