Vettela prohra s Hamiltonem nemrzí, Red Bull může být spokojen

Vettela prohra s Hamiltonem nemrzí, Red Bull může být spokojen

Vettel se na roštu postaví do první řady, týmový kolega Webber vystartuje ze třetí pozice. Red Bullu pomohly hlavně rychlé výměny pneumatik.

Ti, kteří dnes na trati vydrželi nejdéle a včas dokázali přezout, byli nejspokojenější. Ke šťastlivcům dnes patřili oba piloti Red Bullu, byť to na pole position nestačilo. S tím si ovšem Sebastian Vettel hlavu neláme.

"Nebylo jasné, na jakých gumách se ve třetí části kvalifikace povede. Nevěděli jsme, jak na tom budeme. Nejdřív jsme vyzkoušeli slicky. Na těch to bylo celkem dobrodružství, protože záhy začalo pršet, a to dost silně. Přezuli jsme tedy na přechodné pneu a stále jsme netušili, co se ještě může všechno stát. Báli jsme se, že déšť ještě zesílí, a tak všichni pospíchali, aby co nejdříve zajeli měřené kolo. 

Pak ale naopak déšť ustal a okruh hodně zrychlil. Poslední kolo pak bylo vůbec nejrychlejší. Nebylo snadné odhadnout, jak rychle jsme si mohli dovolit jet. Pozoroval jsem Lewise a říkal jsem si, že jsem v některých pasážích asi mohl trochu přidat. Nakonec to bylo hodně těsné. V těchto podmínkách se může stát cokoliv. Mám radost, kluci odvedli báječnou práci při výměně pneumatik, což nám dalo kolo navíc. Pro tým jako celek to je úspěšný den," řekl Vettel.

Také Mark Webber neměl po kvalifikaci důvody k zoufání si. Ve své poslední kvalifikaci na okruhu ve Spa si zkušený Australan vybojoval třetí místo. 

"Nebyla hračka provádět správná rozhodnutí. Zdá se ale, že se nám to většinou dařilo. V takovýchto podmínkách stačí málo a můžete vypadat hodně hloupě. Řekl bych ale, že jsme nakonec vypadali dobře. Bylo trochu bizarní, jak se DRS neustále vypínalo a zapínalo, ale všichni jsme byli ve stejné situaci. Chtělo celkem odvahu šetřit pneumatiky v předposledním kole, kdy nebylo jasné, jestli zase nezačne pršet. Ale vyplatilo se a jsem rád, že do zítřejšího závodu nastoupím z předních pozic," prohlásil Webber. 

Doporučujeme

Články odjinud