Vettela překvapily odlišné pneumatiky

Vettela překvapily odlišné pneumatiky

Pilot Ferrari se podivuje nad směsmi, které do Španělska přivezlo Pirelli. Chovají se o poznání jinak než pneumatiky použité v předešlých závodech.

Sebastian Vettel (3./4.)

Ferrari si do Barcelony přivezlo řadu vylepšení. Největší výzvu pro italský tým však podle názoru Sebastiana Vettela představují pneumatiky. Ty jsou ve Španělsku výrazně odlišné, mají například mělčí dezén a tenčí běhoun.

„Všechny novinky, které jsme nainstalovali na auto, podle všeho fungují. To je důležité. Myslím, že největší výzvu ale představují nové pneu. Zdají se být opravdu dost odlišné. Nemyslím si, že je to změna k lepšímu. Ale poprat se s tím musí všichni.

Celkově to dneska docela dost klouzalo. Také bylo větrno, mohlo to být lepší. Nyní můžeme pracovat na autě, abychom zítra byli silnější. Myslím, že se můžeme zlepšit. Vím, že vůz má větší potenciál. Totéž snad platí i pro mě, pokud se mi podaří dát zítra vše dohromady. Snad to bude OK. Netuším, kolikátí skončíme. Je to velmi těsné. Můžeme vyhrát, ale taky být třeba až šestí. A to je na tom to zajímavé,“ věří Vettel.

Kimi Räikkönen (5./6.)

Icemana podle všeho ve druhém tréninku postihly problémy se ztrátou výkonu. Finský závodník tak nemohl vyzkoušet závodní simulaci. Ferrari i Räikkönen, teď budou doufat, že porucha není závažná a nebude si vyžadovat výměnu. To by představovalo vážné komplikace.

„V jeden okamžik jsme začali mít nějaké problémy a tým mi řekl, ať zastavím. Pořád nevíme, o co šlo, ale přijdeme tomu na kloub. Večer tedy máme co dělat, musíme všechno probrat a pochopit. Zítra ráno můžeme mít lepší přehled o tom, jak na tom jsme a jak na tom jsou ostatní. Jsem si jistý, že to bude těsné,“ prohlásil Räikkönen.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud