Vettela by měl přibrzdit Webber, říká Button

Vettela by měl přibrzdit Webber, říká Button

Jenson Button doufá, že Mark Webber dokáže zastavit rozjezd Sebastiana Vettela, aby o mistrovském titulu nebylo rozhodnuto příliš brzy.

Vettel vyhrál tři z úvodních čtyř závodů a jeho náskok v čele klasifikace jezdců činí 34 bodů. Aby dál nerostl příliš rychlým tempem, měl by zakročit Mark Webber.

"Sebastian je samozřejmě skvělý jezdec, ale jeho týmový kolega ho musí dostat pod větší tlak," řekl Button. "Jsem si jistý, že se Mark maximálně snaží, ale zatím mu to nevychází. Jsem si jistý, že se mu to podaří. Všichni chceme vidět Seba pod talkem, loni jsme viděli, co se stalo. Nevím, jak by to vypadalo teď, protože trochu vyspěl."

"Nevím, jak to vidí Mark a jak je na tom s vozem. Lewis a já jsme v jednom rozhovoru vtipkovali, že závodíme jen o druhé místo. Pokud Seb odjede po startu a dostane se do vedení, neporazíte ho. Má nejrychlejší auto, a pokud neudělá chybu, neporazíte ho. Musíme ho dostat pod tlak, pak uvidíme, co se stane. Může se ukázat, že je vnitřně silný a už chyby nedělá, ale nikdo neví."

Sám Webber přiznal, že se musí zlepšit, aby mohl týmového kolegu ohrozit. A jeho šéf Christian Horner věří, že to Australan dokáže. "Seb velmi dobře přizpůsobil svůj jezdecký styl novým pneumatikám," uvedl šéf Red Bullu Racing. "Mark se v tom neustále zlepšuje s každým ujetým kilometrem. V posledních závodech se k sobě (výkonnostně) přibližovali a očekávám, že to tak bude pokračovat, jelikož pojedeme na okruzích, kde byl Mark vždy velmi silný."

Horner si je však vědom toho, že si oba jezdci musí při vzájemných soubojích hlídat také záda, protože jim je neustále někdo na blízku. Nejdříve to byl McLaren, v Turecku to bylo Ferrari. "Nesmíme usnout na vavřínech. Zůstaneme soustředění a budeme se snažit optimalizovat výkonnost vozu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud