Vettel zajel na konci závodu nejrychlejší kolo. Bylo to hloupé, přiznal

Vettel zajel na konci závodu nejrychlejší kolo. Bylo to hloupé, přiznal

Sebastian Vettel uspokojil v závěru korejské Grand Prix své ego nejrychlejším kolem závodu, ale tým tím nenadchl, protože riskoval vítězství.

Vettel nedávno přiznal, že má zákaz na konci závodů riskovat. Zvlášť když je ve vedení, tak je jeho hlavním cílem auto dovézt bezpečně do cíle. Mezi zakázané ovoce patří nejrychlejší kolo závodu, to ale v Koreji zajel na úplném konci.

"Asi mě teď zabijou," komentoval Vettel po závodě. "Do vysílačky mi řekli: ´Nejrychlejší kolo jsi nezajel.´ To samozřejmě nebyla pravda a pak řekli: ´Idiote, máš ho.´ Je to opravdu hloupé."

"V ostatních závodech to asi nemá smysl, ale tady jsem měl v posledním kole opravdu dobrý pocit a ano, zatlačil jsem na to trochu víc, abych zajel nejrychlejší kolo."

"Je to drobnost, asi jde hlavně o ego, protože body za to nejsou, takže to ode mě bylo opravdu hloupé, ale teď jedno mám, jsem spokojený."

Vettel je už jistým mistrem světa, ale nejrychlejší kola závodů má letos zatím jen dvě. V této statistice je nejlepší jeho týmový kolega Mark Webber, který jich má pět.

Doporučujeme

Články odjinud