Vettel zajel čtrnáctou letošní pole position a vyrovnal Mansellův rekord

Vettel zajel čtrnáctou letošní pole position a vyrovnal Mansellův rekord

Sebastian Vettel o své čtrnácté pole position rozhodl až v samém závěru kvalifikace, jak je jeho zvykem. Mark Webber se zítra v Abú Zabí postaví do druhé řady. AKTUALIZOVÁNO.

Sebastian Vettel zajel v kvalifikaci na Velkou cenu Abú Zabí svou čtrnáctou letošní pole position a vyrovnal tak rekord Nigela Mansella z roku 1992. Druhý jezdec Red Bullu Mark Webber obsadil čtvrtou pozici.

Přestože ve volných trénincích byli rychlejší piloti McLarenu, není mistr světa z nejrychlejšího času, který si opět zajistil v samém závěru kvalifikace, překvapen. "Nevím. V autě nemáme žádnou krabičku, kterou bych otevřel a získal díky ní pole position. Upřímně řečeno, neřekl bych, že jsem překvapen," přiznal. "McLareny byly včera velmi rychlé. Nebyl jsem spokojen s vozem. Nebyl jsem spokojen se sebou. Přes noc jsme se snažili zjistit, kde je problém. Myslím, že dnešní odpoledne bylo o trochu lepší."

Už ve druhé části Vettel atakoval Lewise Hamiltona a věřil, že v závěrečné fázi kvalifikace bude mít šanci. "V prvním výjezdu jsem až moc tlačil, ale v posledním jsem měl dobrý začátek. Když jsem projel cílovou čárou a podíval se na monitor, nemohl jsem svůj čas přečíst, ale byl zbarven zeleně, tak jsem byl velmi spokojen," přiznal.

Vettel ovšem dobře ví, že zítřejší závod na okruhu Yas Marina nebude jednoduchý. "Bude to dlouhý a zábavný závod. McLaren je při dlouhých jízdách velmi konkurenceschopný a v závodě bude velmi rychlý. Musíme se pokusit o dobrý start. Do cíle nás čeká dlouhá bitva. Věřím, že jsme připraveni," dodal.

Webber nebyl se svým umístěním moc spokojen, doufal, že bude Vettelovi blíž. "Občas vidíte Sebovo kolo a řeknete si, že něco takového nemůžete dokázat. Ale zatímco on samozřejmě zajel dobré kolo, já jsem dnes necítil, že bych ze sebe dostal maximum," přiznal Australan.

Tuší, že předjíždění nebude na této trati jednoduché ani s DRS. "První sektor bude zajímavý, odtud se bude závod odvíjet. Upřímně řečeno, nevím, jak vzrušující závod bude, co se týče předjíždění. Na této trati je to tradičně těžké. Uvidíme, jak to půjde s DRS, ale jak už jsme tu zažili, bylo to náročné. Bude záležet na DRS a na zastávkách," předpokládá zkušený jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud