Vettel: Žádnému z jezdců se nová kvalifikace nelíbí

Vettel: Žádnému z jezdců se nová kvalifikace nelíbí

Vedení formule 1 podle čtyřnásobného šampionátu postrádá jasný směr.

Sebastian Vettel zkritizoval vedení formule 1, které podle něj postrádá jasný směr, kterým by chtělo sport ubírat. Negativně přitom komentoval změnu kvalifikačního formátu.

„Já osobně nejsem příznivcem této nové kvalifikace a myslím, že mluvím za všechny ostatní jezdce, nikomu se nelíbí,“ řekl Němec. „Nechápeme, co bylo špatně na staré kvalifikaci, že ji museli měnit.“

Vettel dodal, že současné vedení F1 spíše vytváří chaos a říká si o kritiku, neboť není schopné rozhodnout se v zásadních otázkách a místo toho řeší nepodstatné záležitosti.

„Nemyslím, že je na tom špatně,“ řekl Vettel o formuli 1. „Když se podíváte na závody a, možná je to složité, poměříte jejich show, myslím, že formule 1 si vede dobře. Co se týče posledních rozhodnutí v pozadí atd., dá se asi říct, že to postrádá jasný směr.

Je to trochu chaos, když pár týdnů před začátkem sezóny začínáte znovu objevovat některá pravidla a formáty kvalifikace, o kterých se v posledních týdnech mluví.

Takové bylo DNA sportu odjakživa, co si pamatuji, počínaje motokárami. Snažit se to změnit takhle extrémní cestou je špatné, vytváří to chaos, u nás jezdců i u fanoušků to vyvolává kritiku.

Já chápu, že někteří lidé jsou nadšení, protože přibyl určitý prvek nepředvídatelnosti, ale myslím, že je důležité, aby sport zůstal sportem a nakonec vyhrál nejrychlejší jezdec s nejsilnějším týmem.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud