Vettel: Webber si vítězství nezasloužil, udělal bych to znovu

Vettel: Webber si vítězství nezasloužil, udělal bych to znovu

Sebastian Vettel na rovinu přiznal, že i s odstupem času považuje své počínání z Malajsie za správné. Týmovému kolegovi tak trochu oplácel.

Úřadující mistr je v Šanghaji pod palbou otázek na téma týmových příkazů z Malajsie. Ta hlavní byla, jestli by se po tom všem zachoval stejně.

"Nejsem si jistý, jestli vám můžu dát pořádnou odpověď, protože teď může být jiná, ale asi bych udělal to samé," odpověděl. "Kdybych býval pochopil tu zprávu z vysílačky a promyslel si ji, uvažoval o ní, přemýšlel o tom, co chce tým udělat, že chce nechat Marka na prvním místě a mě na druhém... Promyslel bych si to a asi bych udělal to samé."

"Nezasloužil si to. Je tu konflikt, protože na jedné straně jsem člověk, který respektuje týmová rozhodnutí, a na straně druhé si to Mark v tu chvíli asi nezasloužil."

Vettel připomněl, že mu Webber v minulosti také několikrát odmítl krýt záda, což byl další důvod, proč týmový příkaz neuposlechnout.

"Nikdy se mi od něj nedostalo podpory," řekl. "Hodně podpory mám od týmu a tým nás podporuje oba stejně. Ale co se týče vztahu s Markem, mám k němu velký respekt jako k závodnímu jezdci, ale v minulosti myslím více než jednou mohl pomoci týmu a neudělal to."

Omluva, kterou po závodě vyslovil, proto patřila týmu. "Závodil jsem a jako závodní jezdec jsem byl soustředěný jen na vítězství v závodě. Dostal jsem zprávu vysílačkou, slyšel jsem ji, ale v tu chvíli jsem ji nepochopil. Měl jsem ji pochopit, proto jsem se omluvil týmu, protože jsem se svým činem postavil nad tým. Jestli mi věříte nebo ne, to už je na vás."

Proto by podle svého mínění neměl být ani potrestán. "Možná všichni žijete v říši fantazie, ale co očekáváte, že se stane? Něco navrhněte," odbyl poznámky o případném trestu ze strany Red Bullu.

Doporučujeme

Články odjinud