Vettel vůz poničil jen minimálně

Vettel vůz poničil jen minimálně

Tifosi si mohli pochvalovat rychlost Ferrari, na konci druhého tréninku jim ale zatrnulo, když Sebastian Vettel vyletěl ze zatáčky Parabolica a dotkl se bariéry. Následky naštěstí nejsou vážné.

Sebastian Vettel (17./1.)

V prvním tréninku Vettelův vůz nejel tak, jak by si německý závodník představoval. Ve druhém však již auto šlapalo, jediným negativem byly hodiny, do kterých se Vettel dostal v zatáčce Parabolica. V důsledku toho přišel o drahocenná kola na suché trati.

„Celkově to bylo OK. Ráno nebylo jednoduché správně odhadnout podmínky. Měli jsme menší problém, ale odpoledne to bylo v pořádku. Trable jsem způsobil já sám. Přišel jsem o čas, protože jsem jel moc na hraně. Ale je fajn, že jsem našel hranici. Auto se zdálo být v pohodě. Hlavní je, že jsme mohli pokračovat a nasbírat nějaká data.

Vím teď, co nefunguje, to se hodí. Myslel jsem, že jsem nenajel do bariéry, ale ke kontaktu došlo. Ulomil jsem část zadního křídla. Museli jsme ji vyměnit. Jinak je ale vůz bez škrábnutí. Alespoň jsem se vyhrabal z toho pískoviště – jako dítě jsem s tím míval problém. Dnes už písek tolik nemusím. Jsem rád, že jsem mohl pokračovat,“ řekl Vettel.

Kimi Räikkönen (2./2.)

Iceman na rozdíl od svého kolegy v prvním tréninku najel 28 kol, tedy nejvíce ze všech pilotů. Fin z pátku jako obvykle nechce nic moc vyvozovat, rozhodne se zítra a v neděli.

„Ráno se jelo na mokru, a tak jsme toho nenajeli tolik, kolik bychom chtěli. Ve druhém tréninku to bylo zpátky v normálu. Podmínky byly pro všechny stejné. Počasí nezměníme. Nakonec můžeme být rádi, že alespoň jeden trénink byl suchý. Obě směsi byly OK, ale nenajeli jsme toho moc. Jsme na další specifické trati, takže ještě musíme poladit nastavení. Nebylo to ale špatné. Teď se musíme pořádně připravit na zítřek,“ ví Räikkönen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud