Vettel: Všechny zajímá, co jim přistane v kapse, proto si manažera dělám sám

Sebastian Vettel se jako vycházející hvězda formule 1 nachází v neobvyklé situaci, nemá žádného manažera. Své záležitosti si řídí sám a nic na tom měnit nechce. Protože ostatním jde jen o jejich vlastní prospěch.

"Můžete mít manažery, kteří vám budou říkat, jak jste skvělí. Ale rodina je upřímnější a nám se daří dobře," uvedl Vettel pro Guardian. "Lidé říkají: ´Potřebuješ manažera, aby tě dostal do reklam, nebo abys vydělal více peněz.´ Ale já jsem v pohodě. Chci dělat svá vlastní rozhodnutí. Občas je to sranda, protože při jednání sedím naproti člověku, kterému je třeba šedesát. Ale na svůj věk brzy zapomenete a děláte maximum."

"Nelituji žádný z kroků, které jsem udělal. Problém ve formuli 1 a fotbale je ten, že je tu tolik peněz. Formule 1 je velký byznys a bohužel všechny zajímají jen jejich zájmy a co jim přistane v kapse. Pro některé lidi je to jen obchod. A to je velký problém. Nemůžete vždy říkat to, co si myslíte. Ale pro mě jsou důležité závody a abych zůstal pořád stejný člověk."

Vettel přiznal, že teď má doma v Německu trochu větší klid, protože se pozornost jeho krajanů soustředila na Mercedes GP, Schumachera a Rosberga. O to víc si může užít ostatní zábavu. Že zůstal nohama na zemi, dokladuje tím, že když se jde podívat na zápas svého oblíbeného fotbalového klubu Eintracht Frankfurt, stojí na tribuně se všemi ostatními diváky, žádné VIP místo nemá a ani ho nechce.

Doporučujeme

Články odjinud