Vettel věří, že se technické potíže v Americe nevrátí

Vettel věří, že se technické potíže v Americe nevrátí

Pilot Ferrari prožil náročný druhý volný trénink na GP USA. V důsledku toho za hodinu a půl najel pouhých jedenáct kol. Zůstává však optimistou.

Sebastian Vettel (2./3.)

Druhý muž průběžného pořadí šampionátu se postaral ve druhém tréninku o rozruch, když se dostal do kačírku. Poté přišly problémy s přední nápravou. Fanoušky však uklidňuje - další šotci by už Ferrari trápit neměli. 

„Bylo to chaotické odpoledne, nebylo to snadné, ale auto je rychlé, tak se nemáme čeho bát. Jediný pořádný měřený čas jsem najel na superměkkých gumách. Předtím jsem asi zbytečně riskoval a v 19. zatáčce mi ustřelila záď auta. Byla to moje chyba, bylo tam kluzko.

Přišli jsme o sadu pneumatik. Ke konci se auto začalo chovat trochu divně, tak jsme vůz nejprve dvakrát, poté i potřetí zkontrolovali. Hlavní ale je, že Kimi nějaká ta kola odjel, takže jsme data získali. Pro zítřek musím najít správný rytmus, ale jak jsem řekl, auto je rychlé,“ řekl Vettel, který se o víkendu bude snažit oddálit Hamiltonovu korunovaci. 

Kimi Räikkönen (7./6.)

Iceman zakončil první den na Okruhu Amerik na šestém místě. Páteční den v Texasu ho z míry nevyvedl.

„Bylo to normální, vždycky to může být lepší, ale tohle byl teprve pátek. Uvidíme zítra. Na hodnocení je brzy. Není moc co říct. Všude je to těžké. Dnes to nebylo jiné. Nevím, co dělají ostatní. Dnes to bylo celkem OK. Zítra se budeme snažit,“ vysvětlil Räikkönen. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud