Vettel věří, že Red Bull své problémy s KERS vyřešil

Vettel věří, že Red Bull své problémy s KERS vyřešil

Red Bull Racing věnoval během třítýdenní přestávky velkou pozornost svému systému na rekuperaci kinetické energie, aby odstranil problémy se spolehlivostí.

V Austrálii závodil Red Bull bez KERS a v následujících dvou Grand Prix s ním měl potíže, Vettel a Webber ho ani jednou neměli k dispozici na celou závodní vzdálenost. "S tím systémem jsme měli jisté problémy, ale pracují na něm velmi dobří lidé. Proto nemám žádné obavy, co se následujícího závodu týče," řekl Vettel pro Auto Motor und Sport.

Úřadující mistr světa v současnosti vede šampionát jezdců díky dvěma vítězstvím a jednomu druhému místu. Z Šanghaje odjížděl zklamaný, protože v závěru závodu podlehl Lewisi Hamiltonovi, ale s odstupem času hodnotí úvod sezóny samozřejmě velmi dobře.

"I když je naše auto velmi dobré, neznamená to, že už ho dál nemusíme vylepšovat. Musíme ho dál vyvíjet, abychom šli vpřed, soupeři jsou silní," uvedl. Že by se měla letošní konkurence Red Bullu zredukovat na McLaren, Vettel odmítl.

"Sezóna je teprve na začátku a stát se může cokoliv. Dobrým příkladem je Fernando Alonso, loni ho mnozí odepisovali, on se potom posunul dopředu a skoro vyhrál šampionát," připomněl. "Proto si myslím, že nemůžeme ignorovat Ferrari, ale podceňovat nemůžeme ani Mercedes a Renault."

Doporučujeme

Články odjinud