Vettel v sedmém nebi: Nová pravidla jsou skvělá!

Vettel v sedmém nebi: Nová pravidla jsou skvělá!

Pilot Ferrari si nové technické regule zatím nemůže vynachválit. Vozy jsou nyní po všech stránkách lepší a je mnohem zábavnější je řídit.

Týmu Ferrari se zatím v testech daří. Není divu, že byl Sebastian Vettel při rozhovoru s médii v dobrém rozpoložení. Vozy pro sezonu 2017 jsou ve srovnání se staršími monoposty hezčí, rychlejší a lépe se řídí.

„Myslím, že z pohledu jezdce je to zlepšení po všech stránkách. Brzdění je lepší, zatáčení taky, máte vyšší přilnavost. A to i v nižších rychlostech, kdy se tolik neprojevuje přítlak. Zvýšenou přilnavost máme díky širším pneumatikám. Je to takový aspirin, spravilo to úplně všechno,“ řekl rodák z Heppenheimu, který v červenci oslaví třicáté narozeniny.

Scuderia v testech v Barceloně překvapuje celý motoristický svět. Zdá se, že se italskému týmu po delší době podařilo postavit vůz, který by mohl pomýšlet na nejvyšší příčky. Vettel však v předpovědích zůstává pochopitelně při zemi. Na předpovědi je brzy a Ferrari čeká ještě spousta práce.

„Máme toho ještě hodně na práci, tým maká naplno. V zimě o nás nebylo moc slyšet, protože jsme se soustředili na to, co je opravdu důležité. Také tady se soustředíme čistě na naši práci. Seznam věcí, které musíme udělat, je hodně dlouhý.

Máme za sebou tři povedené dny. Mohlo to být lepší, ale máme na kontě slušný počet kol. Popravdě jsem si moc nevšímal toho, co dělají ostatní. Všichni se dívají hlavně na nejrychlejší kolo, ale mnohem důležitější je, jak probíhá celý den. Z toho se dá jen těžko něco vyčíst.

Nemám křišťálovou kouli. Mám jen dvě jiné, ale ty vám toho moc neřeknou,“ doplnil čtyřnásobný mistr světa.

Vettela čeká již třetí sezona v rudých barvách. V loňském roce zůstal bez vítězství, maximem bylo druhé místo ve Velké ceně Číny. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud