Vettel v Maďarsku získal pro Ferrari třetí letošní pole position

Vettel v Maďarsku získal pro Ferrari třetí letošní pole position

Sebastian Vettel z Ferrari si v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska vyjel svou druhou letošní pole position ve formuli 1. V první řadě jej doplní jeho týmový kolega Kimi Räikkönen.

Ferrari ukázalo svou rychlost už ve volných trénincích. V těch pátečních se jeho jezdci drželi na předních místech a v sobotním tréninku obsadili v pořadí Vettel, Räikkönen první dvě příčky.

Díky Vettelově maďarskému kolu tak Ferrari po vítězství v kvalifikaci v Rusku a Räikkönenově pole position v Monaku získalo už letošní třetí pole position.

„Bylo to bezproblémové, neměli jsme žádné problémy. Už od Q1 jsem se v autě cítil docela dobře, zajeli jsme kola, která jsme museli zajet, abychom prošli,“ řekl ke kvalifikaci Vettel.

„V Q3 jsem si byl docela jistý, byl jsem velmi spokojen s prvním pokusem. Věděl jsem, že tam pořád ještě něco je, takže jsem ve druhé jízdě zrychlil. Byl jsem o trochu rychlejší, pak jsem přijel do posledního sektoru a od pneumatik jsem chtěl až příliš, ve třech zatáčkách jsem o všechno přišel a zajel stejný čas.“

„Podíval jsem se nahoru a nevěděl jsem, kdo je za mnou. Ve chvíli, kdy jsem zjistil, že jsou dvě červené na prvních dvou místech, se z rádia začal ozývat velký jásot! Bylo to opravdu hezké, je teprve sobota a dnes to je jen o získání nejlepší pozice a my to dokázali.“

Räikkönen podruhé za sebou v první řadě

Pro Räikkönena je druhá pozice v kvalifikaci čtvrtým umístěním v první řadě v letošní sezóně. Fin přitom navázal na druhé místo v kvalifikaci v poslední Velké ceně Velké Británie před čtrnácti dny.

Fin byl přitom po kvalifikaci zklamaný, když se nechal slyšet, že svou chybou v posledním kole v rámci Q3 se připravil o šance na pole position.

„Ve skutečnosti to nebylo až tak dobré,“ řekl ke svému nejrychlejšímu kolu Räikkönen, který za Vettelem zaostal o 168 tisícin sekundy.

„Začátek kola byl dobrý, konec nebyl špatný, ale v šikaně jsem brzdil na obrubníku a ztratil jsem kontrolu. Tam jsem to opravdu zahodil. Stačilo to na druhé místo, ale jsem trochu zklamaný. Cítil jsem, že na to mám, ale nedokončil jsem to.“

„Včera to nebyl nejjednodušší den, dnes jsem s tím ale spokojen. Pro kvalifikaci jsem dokázal vylepšit svůj vůz a jsme spokojeni s tím, jak se nyní ovládá... zítra to bude dlouhý závod, takže v tom musíme pokračovat.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud