Vettel v Austinu stále neporažen, třetí Webber napomenut

Vettel v Austinu stále neporažen, třetí Webber napomenut

Vettel si v Austinu připsal další letošní pole position, s možnou nedělní korunovací je opatrný, chce týmu zajistit hlavně Pohár konstruktérů. Třetí Webber byl napomenut kvůli pozdnímu vážení. AKTUALIZOVÁNO.

Red Bullu kvalifikace na historicky první Velkou cenu USA na novém Okruhu Amerik v Austinu vyšla. Sebastian Vettel, který si v závodě může zajistit titul mistra světa, zajel šestou pole position v sezoně, Mark Webber obsadil třetí místo, které mu zůstalo i po vyšetřování komisaři.

Vettel se stane mistrem světa, pokud vyhraje a Fernando Alonso nebude mezi prvními čtyřmi. Španěl přitom do závodu odstartuje až z osmého místa. Němec je tradičně opatrný. "Musíme se starat sami o sebe. Jsem rád, že jsme měli hladkou kvalifikaci. Včera odpoledne to nebylo ideální, ale takové věci se mohou stát a mohly by se stát znovu. Nejlepší strategií je být nohama na zemi a snažit se odvést co nejlepší práci. S výsledkem jsem spokojen, ale dnes nikdo žádné body nezískal," zdůraznil tradičně.

"V minulém závodě jsme viděli, jak rychle se věci mohou změnit. Start zezadu vám dává příležitosti. Budeme se zítra soustředit na náš závod a zisk Poháru konstruktérů," uvedl dvojnásobný mistr světa z uplynulých dvou let. Páteční problémy prý jeho výkon v závodě neovlivní. "Stihli jsme slušnou jízdu s nižším množstvím paliva. Kluci odvedli skvělou práci, aby bylo auto včas připraveno. Bylo to velmi důležité, jinak by nám chyběla určitá představa. Samozřejmě nemůžete stihnout všechno, co byste v rámci přípravy na neděli rádi stihli, ale jestli jsme něco ztratili, tak trochu krátké jízdy. Myslím, že jsme dnes byli konkurenceschopní a jsme spokojeni s výsledkem."

Webber na svého týmového kolegu ztratil půl sekundy. "Jsem spokojen se závěrem třetí části kvalifikace. Měl jsem menší problém, ale zajel jsem dobrý čas. Radši bych měl větší rychlost, ale jsem spokojen se třetím místem na roštu, odtud můžeme zajet velmi dobrý závod," věří. Také on zdůraznil, že hlavním cílem je v závodě zajistit pro tým z Milton Keyenes a pro Renault Pohár konstruktérů.

Australský jezdec na konci první části kvalifikaci údajně neabsolvoval test hmotnosti bezprostředně po vyzvání. Byl proto vyšetřován komisaři. nakonec vyvázl jen s napomenutím a startovní pozice mu zůstala.

"Jezdec nezamířil do garáže FIA za účelem zvážení, hned jak k tomu byl vyzván. Jakmile si tým uvědomil chybu, okamžitě vůz do garáže FIA dopravil," stálo ve vyjádření Mezinárodní automobilové federace.

Doporučujeme

Články odjinud