Vettel: Úpravy, které Renault slíbil, nepomohly

Vettel: Úpravy, které Renault slíbil, nepomohly

Kvalifikace na Velkou cenu Německa Red Bullu nevyšla podle očekávání. Renault sliboval zlepšení díky novému softwaru, to se však podle Sebastiana Vettela nekonalo.

„Měli jsme na autě něco nového, ale nepřidalo nám to tolik, kolik mělo,“ lamentoval Vettel.

Jinak byl ale se svou kvalifikací poměrně spokojený, ačkoliv v rozhodujícím pokusu nezrychlil: „Myslím, že to bylo obecně lepší než ráno, byl jsem docela spokojený. V posledním kole se mi však ale nepodařilo využít stavu tratě, nedal jsem dohromady čisté kolo a nezlepšil jsem se.“

Týmový kolega Daniel Ricciardo, který bude na roštu hned před Vettelem na páté pozici, byl optimističtější.

„Myslím, že díky tomu (úpravě od Renaultu) trochu získáváme, na maximální rychlosti už to není tak špatné jako v předchozích závodech, takže nám to trochu pomáhá.

Mercedes se stále zlepšuje. Už od začátku jsou silní, ale neusínají na vavřínech, pořád se posouvají, takže my musíme dělat dvakrát takové pokroky, abychom dosahovali stejných výsledků.

V kvalifikaci jsem nebyl úplně spokojený, měl jsem trochu problémy a věděl jsem, že ve třetí části musím něco předvést. Trochu jsme upravili křídlo a zkusili jiné tlaky v pneumatikách, což mi dodalo jistotu v autě a já získal pár desetin.“

Doporučujeme

Články odjinud