Vettel: Tohle byla větší zábava než pouštět ostatní před sebe

Vettel: Tohle byla větší zábava než pouštět ostatní před sebe

Sebastian Vettel si užil Velkou cenu Španělska, během které se dokázal probít z patnáctého místa na roštu na čtvrté v cíli.

Němcův víkend směřoval od desíti k pěti, když jej elektrický problém připravil o páteční jízdy a potíže s převodovkou odsoudily ke staru z osmé řady. V závodě ale skvěle zvládl alternativní strategii a dojel pod stupni vítězů.

Byla to větší zábava než v posledním závodě, kdy jsem musel pouštět ostatní před sebe.

„Rozhodně to byla větší zábava než v posledním závodě, kdy jsem musel pouštět ostatní před sebe,” řekl čtyřnásobný mistr světa.

„V závodě jsme byli s autem docela spokojení. Museli jsme být trpěliví. Je to velice zrádné, když jedete ve vláčku – vaše auto klouže, auto před vámi klouže a vy ztrácíte přilnavost. Jakmile se provoz uvolnil, byli jsme schopni využít svou rychlost. Měli jsme dobrou strategii a na konci dvě sady měkčích pneumatik a byli jsme tak schopni pár lidí předjet. Já si to hodně užil a myslím, že čtvrté místo je to nejlepší, co jsme dnes mohli získat.”

Vettel dodal, že ačkoliv je Mercedes v současné době mimo dosah, nehodlá se smířit s pozicí nejlepšího ze zbytku světa.

„Ve svém motoru, voze a dvou velice dobrých jezdcích mají velmi dobrý celek. To všechno je činí tak silnými a těžko porazitelnými,” řekl Vettel.

„Bylo by ale docela smutné jít do víkendu s tím, že si za cíl dáme pouze třetí místo. Myslím, že z pohledu týmu bylo o tomto víkendu dobré skončit na třetím a čtvrtém místě, ale v příštím závodě zaútočíme znova.”

Ricciardo spokojený s pozicí nejlepšího ze zbytku světa

Daniel Ricciardo souhlasí s Vettelovým tvrzením, že Red Bull ještě čeká spousta práce. Pro dnešek je však se třetím místem spokojený, při výkonech Mercedesu pro něj bylo maximem.

„Bohužel, Mercedes nechytíme, aspoň ne o tomto víkendu, takže osamocené třetí místo není špatným výsledkem,” posteskl si Australan, který se od své diskvalifikace v úvodním závodě poprvé postavil na pódium.

„Mercedes je v tuto chvíli nejlepší, ale zdá se, že my se hezky skládáme do té pozice za nimi, takže se jim teď musíme pomaličku začít přibližovat.”

Dobré výkony svých jezdců pochválil šéf stáje Christian Horner: „Dnes to byl skvělý týmový výkon. Daniel si rozhodně zasloužil své první oficiální stupně vítězů, celý víkend byl bezchybný.

Sebastian po katastrofickém začátku víkendu, kdy přišel o celý pátek, v sobotu selhala převodovka a ještě byl na roštu odsunut o pět míst, předvedl fantastický comeback a probil se polem. S pomocí silné strategie a dobré týmové práce, zahrnující nejrychlejší zastávku dne, se Sebastian posunul zpátky na čtvrté místo a ještě zajel nejrychlejší kolo, když tedy všechno zvážím, byl to pozitivní závod.”

Doporučujeme

Články odjinud