Vettel: Titulem to nekončí, příští rok nás čeká obhajoba

Vettel: Titulem to nekončí, příští rok nás čeká obhajoba

Sebastian Vettel se stal nejmladším mistrem světa, ale nebude mít problémy hledat motivaci do dalších sezón. Nechce zůstat jen u jednoho titulu.

"Není to tak, že bych se mistrem světa stal ze dne na den, je to cíl, který jsem měl od dětství," vysvětloval Vettel na tiskové konferenci Red Bullu v Salzburgu. "A když si ho splníte, je to obrovský krok vpřed. Ale tento titul neznamená konec. Jsou tu další věci, které vás motivují. Můžete si být jistí, že příští rok pojedeme znovu naplno a budeme chtít navázat na letošní úspěchy."

Red Bull bojoval o tituly už minulý rok a vítěznou formu si přinesl i do letošní sezóny. Proto nemůže mít jiný cíl, než příští rok obhájit. "Ale to je ještě daleko, budeme se muset vrátit na zem, udělat si menší pauzu a dobít baterie," uvedl Vettel. "Teď si chci užít tyto okamžiky."

Odpočívat ale Vettel zatím nemůže, v pondělí přiletěl z Abú Zabí do Rakouska, dnes cestuje do továrny týmu v britském Milton Keynes, aby se nakonec tento týden vrátil do Abú Zabí na testy pneumatik Pirelli. "Už se nemůžu dočkat, až budu znovu v kokpitu, protože už se mě nebude nikdo na nic ptát a budu si moci odpočinout," dodal se smíchem.

Na konci listopadu se pak Vettel zúčastní Race of Champions a sezónu definitivně uzavře na galavečeru FIA v prosinci v Monaku, kde si převezme pohár mistra světa.

Doporučujeme

Články odjinud