Vettel: tentokrát risk vyšel

Vettel: tentokrát risk vyšel

Sebastian Vettel je spokojen s výsledkem kvalifikace na Velkou cenu Velké Británie, když se letos podruhé dokázal kvalifikovat do první řady.

„Abych pravdu řekl, na začátku třetí části kvalifikace jsme vyjeli na trať jako jedni z posledních a v mém zahřívacím kole začalo pršet. Nemělo cenu pokračovat, takže jsem to kolo vzdal, jelikož nebylo možné zajet na suchých pneumatikách dobrý čas,” řekl Vettel. „V garáži jsme pak čekali a řekli jsme si, že bychom mohli také vyjet, takže jsme vyrazili na suchých gumách a byli jsme jedni z prvních. Byla to zvláštní kvalifikace - spousta deště, žádný déšť, drobný déšť, mrholení - Anglie je jedinou zemí, kde máte takové podmínky. Je těžké předpovědět, co přijde.”

Do závěrečné části divoké kvalifikace se probojoval také Daniel Ricciardo, který však tentokrát, letos teprve potřetí, na Vettela nestačil. „Nečekal jsem, že bych mohl na konci kvalifikace jet ještě rychleji, jelikož stále pršelo. Opravdu jsme si nemysleli, že by byla trať rychlejší. Musíme se z toho poučit, šokovalo mě, o kolik rychlejší okruh byl, musel uschnout mnohem rychleji, než jsem si myslel.”

Doporučujeme

Články odjinud