Vettel: Start z druhého místa už tu není takovou nevýhodou

Sebastian Vettel vyhrál dva volné tréninky, ale v kvalifikaci se musel sklonit před Fernandem Alonsem, přesto věří ve své vítězství. Mark Webber nemohl najít správný rytmus a odstartuje pátý. AKTUALIZOVÁNO.

Přestože jezdci stáje Red Bull dominovali všem volným tréninkům, ani jeden z nich nevybojoval v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru pole position. Sebastian Vettel prohrál s Fernandem Alonsem o necelou desetinu a odstartuje do závodu na okruhu Marina Bay z druhého místa, Mark Webber skončil dokonce až pátý.

Vítěz dvou volných tréninků Vettel se nechal slyšet, že ho několikrát zdržely pomalejší vozy, navíc se ve druhém sektoru lehce dotkl zdi. "Zítřek je mnohem důležitější. Startovat z druhého místa tu není tak špatné jako v předchozích letech, stopa už je čištší," pochvaloval si Němec, kterému by nevadil ani déšť. "Máme velmi dobré auto bez ohledu na podmínky. I když budeme v první zatáčce druzí nebo třetí, jsme schopni vyhrát."

I když se pilotům Red Bullu v poslední době nedařily starty, Vettel věří, že v Singapuru bude situace lepší. "Měli jsme trochu smůlu, ale není se čeho bát. Přivezli jsme nějaká vylepšení. Nejedná se sice o nové díly, ale máme trochu jiné nastavení," dodal.

I když je vedoucí jezdec šampionátu Webber zklamán svou startovní pozicí, věří, že stále může bojovat o vítězství. "Věděl jsem, že souboj o první řadu bude dnes velmi vyrovnaný. Jsem zklamán, že jsem se nevešel ani do té druhé. Ale mohlo být i hůř, nedařilo se mi zajet dobré kolo," přiznal Australan.

Příčiny hledal u sebe. "Měl jsem problémy chytit správný rytmus. Vím, že jsem na několika místech nebyl dostatečně rychlý. Tak to je. Seb je rychlý po celý víkend a Fernando získal pole. Gratuluji jim," pochválil sportovně své soupeře.

Šéf týmu Christian Horner litoval, že se úspěchy z volných tréninků nepodařilo proměnit v pole position, na druhou stranu dodal, že závod bude dlouhý a náročný, ale Red Bull je na něj dobře připraven.

Doporučujeme

Články odjinud