Vettel: Snad mě Svůdná Liz doveze k vítězství a nebude potřebovat sestru

Sebastian Vettel si zvykl dávat svým monopostům jména, tomu letošnímu říká Svůdná Liz (Luscious Liz). Doufá, že ho doveze k titulu, aniž by potřebovala sestru (upravenou specifikaci).

"Snad Svůdná Liz vyhraje," řekl v Bahrajnu. "V životě mám cíl a tím je stát se mistrem světa. Pokud toho cíle jednoho dne dosáhnu, tak si myslím, že budu více naplněný než teď. Domnívám se, že jsem se loni hodně naučil. Tým a já jsme v dobré pozici. Loni jsme s týmem poprvé mohli bojovat o velké body, vítězství a pole position. Klíčové je teď dokázat, že si zasloužíme být vpředu, a to nás teprve čeká."

Jak dospěl ke jménu Svůdná Liz, Vettel nedokázal přesně popsat. "Není na tom co vysvětlovat, všem se nám to jméno líbilo," uvedl. "Snad nebude potřebovat sestru. Budu vám to snad moct říct po pár závodech, ještě lepší by to bylo rovnou v pondělí."

Sestru totiž měla loňská Kate, tak Vettel pojmenoval monopost RB5, s kterým Red Bull nastoupil do sezóny 2009. Kvůli nehodě v Melbourne musel Vettel dostat nové šasi, které disponovalo určitými úpravami, a tato nástupnice si od něj vysloužila jméno Katina sprostá sestra (Kate's Dirty Sister), protože vůz byl agresivnější a rychlejší.

A jak Vettel vidí své šance bez nadsázky? "V tuto chvíli nevíme, co se bude dít. Není tajemstvím, že si můžete vsadit na jeden ze čtyř top týmů, ale čtyři týmy znamenají osm jezdců a myslím, že všech osm má na vítězství," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud