Vettel slaví dokonalý vstup do sezony

Vettel slaví dokonalý vstup do sezony

Dva závodní víkendy, dvě vítězství v kvalifikaci přetavená ve dvě vítězství v závodech. To znamená padesát bodů na kontě a slušný náskok v šampionátu jezdců. Třiadvacetiletý pilot může být naprosto spokojen.

Druhý Jenson Button má na Vettela již čtyřiadvacetibodové manko. Jelikož se příští závod jede už za týden v Číně, nedá se očekávat, že by v poli došlo k nějaké radikální změně v rozložení sil. Vettel tak bude favoritem i v Šanghaji.

"Myslím, že z dnešního dne můžeme mít radost. Pokusíme si současnou formu udržet a přenést do dalšího závodu. Dva závody, dvě vítězství. Perfektní. Nemohlo to být lepší. Čeká nás ale ještě dlouhá cesta. Ve hře je hodně bodů, takže nesmíme zaspat s hlavou v oblacích. Zítra pro nás začíná Čína. Uvidíme, jak se nám tam bude dařit.

KERS nefungoval úplně podle plánu, chvíli byl vypnutý, chvíli zase zapnutý. Musíme na tom ještě zapracovat. Kdybychom nestartovali s KERSem, vypadalo by to úplně jinak. Dal nám přesně to, co jsme potřebovali. Pak jsme na něm zjistili malý problém, a tak jsme ho vypnuli. Můžeme být na sebe hrdí, zároveň ale musíme jet pořád na plno. Viděli jsme, jak je to těsné, mnohem těsnější než v Austrálii. Musíme zachovat chladnou hlavu. Ale nebojím se, kluci vědí, jak na to. Dnes si můžeme užívat vítězství a být pyšní na to, co jsme dokázali," řekl spokojený Vettel.

Mark Webber neměl v závodě zrovna na růžích ustláno. Hlavní příčinou byl nepovedený start, po kterém se propadl na konec první desítky. Australan se postupně díky soubojům na trati i v boxech prokousal až na čtvrtou pozici.

"Bylo to dost náročné. Start se nepovedl a měli jsme poruchu systému KERS, takže jsem v prvním kole hodně ztratil. V prvních třech až čtyřech kolech jsem se snažil předjet soupeře kolem sebe, ale na rovince se zase vraceli zpět. Nebylo jednoduché ujet bez používání KERSu. Každopádně se mi díky dobré strategii podařilo dostat zpět a získat slušný počet bodů. Neměli jsme dneska svůj den a mrzí mě, že jsem se nedostal na bednu. Byla blízko, ale ne dostatečně. Jednou to ale přijde. Teď už se soustředíme na Šanghaj," řekl Webber.

Doporučujeme

Články odjinud