Vettel si zaslouží větší respekt. S letošním vozem by nevyhrál ani Kapitán Amerika, říká Turrini

Vettel si zaslouží větší respekt. S letošním vozem by nevyhrál ani Kapitán Amerika, říká Turrini

V uplynulých dnech se objevily spekulace, podle kterých Sebastian Vettel zvažuje, že na konci letošní sezóny ukončí kariéru.

V uplynulých dnech se objevily spekulace, podle kterých Sebastian Vettel zvažuje, že na konci letošní sezóny ukončí kariéru ve formuli 1.

K tématu se Vettel zatím nevyjádřil, musíme si počkat na nadcházející víkend v Kanadě.

Jen málo novinářů má v Maranellu tak dobré kontakty jako Leo Turrini. Na svém blogu quotidiano.net Turrini uvedl, že nemá žádné informace o osobním životě a případných osobních problémech Vettela. 

Němec má aktuálně smlouvu do konce roku 2020. Podle Turriniho je více než pravděpodobné, že ve smlouvě existují doložky, které jedné či druhé straně umožňují předčasné ukončení smlouvy.

Turrini uvádí, že na straně Ferrari není žádný důvod, proč smlouvu předčasně ukončit. V jezdecké sestavě totiž problém není a se současným vozem by nevyhrál ani Kapitán Amerika.

Turrinu chápe Vettelovu frustraci, která je evidentní. Je pět let u Ferrari bez titulu a udělal nějaké chyby. Vettel si ale podle něj ze strany médií a sociálních sítí zaslouží mnohem více respektu.

Pokud by Vettel odešel, očekává se, že by ho mohl nahradit například Daniel Ricciardo. Objevilo se ale také jméno Lewise Hamiltona. Brit je podle Turriniho teoreticky jen 18 měsíců od vyrovnání rekordu Schumachera v počtu titulů a z Mercedesu nemá důvod odcházet.

V dlouhodobém horizontu by však mohl hledat novou výzvu. Získat titul tam, kde selhali Alonso a Vettel, by mohlo být takovou výzvou.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud