Vettel si z pomalých časů těžkou hlavu nedělá

Vettel si z pomalých časů těžkou hlavu nedělá

Pátek nebyl v podání lídra šampionátu žádná sláva. Své fanoušky ale uklidňuje, nemělo jít o předzvěst problémů v sobotu a neděli.

Sebastian Vettel (10./11.)

Desátá a jedenáctá pozice, to nejsou zrovna umístěná, na která by byl Sebastian Vettel v sezoně 2018 zvyklý. Pilot Ferrari se v Baku zatím trochu trápí, odmítá ale spekulace, že by mělo jít o předzvěst větších problémů v dalších částech víkendu.

„Je to těžký okruh, to ale platí pro všechny. Nejspíš se s tím peru o něco více než ostatní, ale nebojím se toho. Ke konci tréninku jsem chytil dobrý rytmus a byl jsem spokojený. Věřím, že se do zítřka zlepšíme. Delší jízdy na konci mi udělaly radost, myslím, že auto je v pohodě. Nepodařilo se mi dát do kupy jedno rychlé kolo, ale až vůz vylepšíme, měli bychom na tom být dobře,“ věří Vettel.

Kimi Räikkönen (15./2.)

V prvním tréninku se Iceman musel spokojit s nelichotivou patnáctou příčkou, v tom druhém ale už byl tím rychlejším z dvojice Ferrari. Finský pilot špatné časy ze začátku víkendu přisuzuje experimentům s nastavením.

„Neměli jsme žádné problémy. Lidi toho hodně napíšou, ale já chtěl jen vyzkoušet jiné nastavení. Může trvat, než se nějaké změny projeví, a tak jsem radši chtěl ušetřit čas v prvním tréninku a připravit se na druhý. Neměli jsme ani jeden problém. Delší jízdy byly OK. Nevím, jak jsou na tom ostatní, ale cítil jsem se dobře. Máme co zlepšit, to jo, ale nebylo to špatné,“ prohlásil Räikkönen.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud