Vettel si z pískotu nic nedělá - čím více rudých vytočí, tím lepší práci odvedl

Vettel si z pískotu nic nedělá - čím více rudých vytočí, tím lepší práci odvedl

O výkonech podávaných ve vrcholovém sportu nemusí vypovídat pouze počty fanoušků, ale také zástupy odpůrců. Vettel se přesvědčil, že nepatří mezi oblíbence tifosi. AKTUALIZOVÁNO

Sebastian Vettel se již několikrát setkal s nevolí ze strany fanoušků jeho soupeřů. Naposledy si vyslechl pískot ze strany tifosi po svém vítězství na Monze. Současný lídr šampionátu si však z chladného přijetí nic nedělá. Dokonce příznivce soupeřících táborů mírně popichuje.

"Slyšíte ten rozdíl, když tu nevyhrajete v rudém overalu. Nakonec je to ale příjemné, protože to znamená, že jste odvedli dobrou práci a rudé porazili. Na to jsme hrdí. V roce 2008 jsem tu měl tu milou zkušenost, že jsem tu zvítězil v italském voze jezdícím s motory Ferrari. Atmosféra byla báječná. V roce 2011 nás vypískání překvapilo, letos jsme to čekali. V in-lapu jsem do rádia klukům říkal: Čím více na nás budou bučet, tím lepší práci jsme odvedli. 

Ani jim to nemám za zlé. Ferrari milují a tohle je něco vážně speciálního. Adrian byl stejně překvapen jako my (tím, jak silné byly red bully na trati, která měla patřit k těm slabším - pozn. redakce). Myslel si, že se tenhle víkend ponese ve znamení minimalizování škod. Pokud takhle vypadají škody, doufám, že jich v téhle sezoně budeme mít ještě hodně," řekl Vettel.

Formu Red Bullu podtrhl třetím místem Mark Webber, pro kterého se jednalo o poslední evropský závod za doby působení ve formuli 1. Dlouho ohrožoval Alonsovu druhou pozici, avšak i kvůli potížím s převodovkou se k žádnému přímému útoku nemohl odhodlat. 

"Monza je skvělé místo. Dojet tu na pódiu znamená něco úžasného. Není to okruh, kde bych se mohl pochlubit zrovna nejlepšími výsledky. Tento víkend jsem si tu vlastně vylepšil svá osobní maxima. Na měkčích pneumatikách jsem se dnes cítil lépe. S Fernandem jsme svedli pěknou bitvu. Bylo to vše v duchu fair play. Pak jsem se musel soustředit na dojetí závodu.

Po zastávce v boxech jsme se dostali před Felipeho. S kolem před zajetím do boxů jsem byl velmi spokojen. Výměna pneu proběhla skvěle. Kolo po výjezdu bylo povedené, a tak se nám podařilo mu vcelku rozumně odjet. Na konci jsme si museli dávat pozor na převodovku. Celkově je to ale dobrý výsledek. Seb je tu opravdu silný. Bylo vážně dobré tu dnes získat tolik bodů," řekl Webber.

Doporučujeme

Články odjinud